Amerikan F-16’ları İncirlik’te

ABD F16'ları İncirlik'te. Radikal unsurlar bahanesi ile katledilenler yine Müslüman Irak ve Suriye halkı olacak.

10-08-2015


ABD kuvvetleri, Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerinin vurulması bahanesiyle yeniden İncirlik'te. Daha önce Çekiç Güç adı altında Saddam döneminde Irak'ın vurulması amacıyla kullanılan üs, bu defa da IŞİD bahanesi ile İslam beldelerini bombalayacak. TC hükümeti ile yapılan anlaşmada Suriye'deki "radikal unsurların" da hedefte olacağı dile getirilmişti. Daha önce İHA'lar ile yapılan saldırılarda hedef olan Suriye muhalefetinin güçlü bileşenlerinden El-Nusra ve Ahrar gibi örgütlerin, F16'ların da hedefinde olacağını söylemek zor değil.

TC hükümeti, Suriye muhalefetine "Şam'a yaklaşma" diyen ABD'nin, "ılımlı" dahi olsa İslami bir rejim yerine Suriye'de PYD ve Esed'i destekleyeceğini ve fiilen desteklediğini ne zaman anlar merak ediyoruz. Eğer bunu anlamışlarsa ABD ile ve ABD'ye rağmen bir politika hedefini nasıl gerçekleştirebilecekleri de ikinci merakımız.

 

VOA'nın (Amerika'nın Sesi) haberi:

Amerika’nın NATO Temsilciliği’nden yapılan açıklamada ABD Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 savaş uçaklarının Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne gönderildiği bildirildi.

Ankara yönetimi PKK’nın Kuzey Irak’takı hedeflerinin yanı sıra IŞİD hedeflerine de hava saldırıları başlatmıştı. Bu operasyonların ardından Türkiye, İncirlik Üssü’nü koalisyon güçlerine açmıştı.

İncirlik’en yapılan açıklamad İtalya’daki Aviano Hava Üssü’nden altı F-16 uçağı ve 300 personelin sevkedildiği bildirildi.

Amerika önderliğindeki koalisyon güçlerinin IŞİD militanlarına yönelik hava operasyonları gece boyunca sürdü. Irak’ta 16, Suriye’de ise 7 hedef vuruldu.

Pentagon, Incirlik Hava Üssü’nden kalkan uçakların geçen hafta Suriye’deki IŞİD hedeflerine ilk saldırısını gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Amerikan askeri kaynakları ayrıca geçen Çarşamba günü İncirlik’ten havalanan insansız hava araçlarının (İHA) ilk sınır ötesi hava operasyonunun yapıldığını bildirmişti.

Türk ve Amerikan birliklere, IŞİD militanlarının Türkiye sınırındaki varlığını sona erdirmek için ortak çaba sarfediyor.

Etiketler : #   #Amerikan   #F16’ları   #İncirlik’te   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN