"CHP'nin DNA'sında İttihatçılık var"

Askere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ni götüreceğini açıklayan CHP'yi eleştiren Baskın Oran, "CHP'nin DNA'sında İttihatçılık var. Askerin düdüğünü çalmak zorunda" dedi.

12-07-2009


Askere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ni götüreceğini açıklayan CHP'ye siyasetçi ve hukukçulardan tepki yağdı. Baskın Oran, "CHP'nin DNA'sında İttihatçılık var. Askerin düdüğünü çalmak zorunda" dedi.

Askerlerin, askeri olmayan suçları nedeniyle sivil mahkemelerde yargılanmasını öngören yasal düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağını açıklayan CHP'ye hukukçulardan ve siyasetçilerden sert eleştiriler geldi. Siyaset bilimci Prof. Baskın Oran, "CHP ne dediğini bilmiyor. CHP'nin genlerinde ve DNA'sında ittihatçılık var" dedi.

YASANIN SAATİ Mİ VAR

Yeni getirilen yasa değişikliği ile anayasal düzene karşı işlenen suçlar ile askerî darbe, cunta, terör, çete suçlarında askerî yargının devre dışı bırakıldığını vurgulayan Oran, "Yasa 23.30'da çıkarıldı diyenlere de hatırlatmak lazım: Hiçbir CHP'li aleyhte el kaldırmadı. Ayrıca, TBMM'de şu saatle şu saat arası çıkan yasalar geçerlidir, onun dışındakiler geçersizdir diye bir kural yok" şeklinde konuştu.

TSK SİYASETİN GÖBEĞİNDE

"Bu düzenleme Ordu'nun masuniyetini bozar, Kışla'ya siyaset sokar" şeklindeki yaklaşımlara katılmadığını belirten Oran, "Geçiniz, çünkü Kışla zaten 27 Mayıs'tan beri boğazına kadar siyasetin göbeğinde. Darbeler ve muhtıralar bir yana, Devlet Memurları Kanunu 125. maddeye rağmen her Cuma basın toplantılarıyla gündem ve siyaset belirliyor. Askerler memur değil mi?" diye sordu.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #CHP'nin   #DNA'sında   #İttihatçılık   #var   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN