"Cumhuriyetin en inançlı bayramı"

AKP’nin başarısının temelindeki en önemli nokta, Erdoğan’ın vizyonu sayesinde, kurucu ideoloji nedeniyle 80 küsur yıldır sistemden dışlanmış gibi yaşamak zorunda kalan insanları tekrar sistemin içine çekmek oldu; kitleleri AKP sisteme eklemledi.

31-10-2011


Cumhuriyetin en inançlı bayramı

Serdar Turgut  / Haberturk

80 küsur yıl cumhuriyet rejimi topal aksak şekilde var oldu. Kuruluş ideolojisi, dindarlarla yani toplumun yüzde 90′ıyla sorunlu olduğundan ve ideoloji inançla yüzleşmeyi dışladığından cumhuriyeti kitleler pek benimseyemedi.

Kuruluş ideolojisini sorgusuz sualsiz benimseyenler, inansız bir yaşamda nelerin eksik olduğunu hissetmeyenler, çoğunluğa ideolojik baskı yaparak rejimi sürdürmeye çalıştılar.

Bu ideoloji, devletin kurumları tarafından da desteklendiğinden cumhuriyet rejimi görünürde sorunsuz gibi yaşadı.

Oysa, dipten dibe büyük sorunlar vardı; kendisini rejimden dışlanmış hissedenler ve inancı hayatlarının en önemli unsuru görenler son derce huzursuzdu.

Bu huzursuzluk birbiri ardına gelen cumhuriyetin bekçisi yönetimler tarafından da üstüne gaz boşaltılan ateş gibi alevlendiriliyordu. Bu bekçiler daima kendilerine hayali düşmanlar yaratıp bunlarla mücadele ederek hem rejimin hem de kendilerinin varlığını sürdürdüler.

Kimse farkında değildi ki, bu rejim suni teneffüsle ayakta durmaktaydı ve içten içe çürümekteydi. Kendilerine laik diyen rejim bekçileri, bu içten içe çürümenin farkında değillerdi. Onlar sanki hiçbir şey yokmuş gibi yaşamlarını sürdürüyorlardı. İktidar-sermaye-medya arasında bir ahlaksız ilişki kurulmuştu ve bir kısırdöngü sürdürülmeye çalışılıyordu.

AKP REJİMİ KURTARDI

AKP iktidara gelmeden birkaç yıl öncesinde cumhuriyet rejimi çökmek üzereydi. Arap Baharı’nda yaşananlar az daha Türkiye’de de yaşanacaktı. Bıçağın kemiğe dayandığını hisseden çoğunluk, kendisinin mahrum kılındığı yaşam stilini ve inanca göre yaşama özgürlüğünü artık istiyordu.

Bu insanlar temelde cumhuriyete ve kurucularına düşman değillerdi, sadece cumhuriyet rejimi içinde kendilerine hak ettikleri yerin verilmesini istiyorlardı.

Bıçağın kemiğe dayandığı o ortamda, kendilerine karşı haksızlık yapıldığını düşünen çoğunluk, rejime karşı başkaldırma aşamasına geliyordu.

AKP iktidara büyük umutlar vererek gelmeseydi, cumhuriyet rejimi tehlikeye düşecekti.

Kendilerini bekçi sananlar, AKP’nin rejim için tehlike olduğu karşı propagandasını yayarken asıl tehlikenin kendileri olduğunu unuttular. Asıl kendi zihniyetlerinin sürmesi halinde bu rejimin tamamen çökeceğini görmediler. Aslında hâlâ bunu görmekte zorlanıyorlar. İnanılmaz bir ideolojik körlük söz konusu anlayacağınız.

ERDOĞAN’IN VİZYONU

AKP’nin başarısının temelindeki en önemli nokta, Erdoğan’ın vizyonu sayesinde, kurucu ideoloji nedeniyle 80 küsur yıldır sistemden dışlanmış gibi yaşamak zorunda kalan insanları tekrar sistemin içine çekmek oldu; kitleleri AKP sisteme eklemledi.

Bugün biz tarihimizin en inançlı Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. Artık rejim aksak, topal değil. Cumhuriyet rejiminin temelinde bir kara delik gibi durmakta olan inancın dışlanması olayı bitiridi. İnanç, cumhuriyet rejiminin esaslarına eklemlendi, sadece yeni cumhuriyetimizin gerçeklerine uygun esaslar tam düzenlenemedi.

Bu da bir süreç işidir ve Anayasa yazılması döneminde bu tartışmalar muhakkak yapılacaktır. Türkiye seküler, modern bir cumhuriyet mutlaka olacak, bugün bunun heyecanıyla Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyoruz. Cumhuriyet bugün 88 yaşında… 100 yaşına geldiğinde tamamen yenilenmiş ve modern dönemlerin ruhuna uygun olarak yeniden kurgulanmış bir cumhuriyete kavuşacağız inşallah.

Yeni cumhuriyetimiz zamanında global dünyada da Türkiye’nin dönemi ve liderliği yaşanacak. Türkiye bu döneme AKP ve yenilenen cumhuriyeti sayesinde hazır olacak.

Sizi bilmem ama benim gönlüm artık, Cumhuriyet Bayramı günlerinde Atatürk’ün resminin asıldığı her yerde yanına Recep Tayyip Erdoğan’ın da resminin asılmasını istiyor. Çünkü bu iki kişi arasında derin bir bağlantı olduğunu hissediyorum.

Etiketler : #Cumhuriyetin   #en   #inançlı   #bayramı   
YORUMLAR
  • müslüm   03-11-2011 10:04

    BİR ŞEY UNUTMUŞ ONLAR PLAN KURARLARKEN ALLAHIN DA ONLARA PLAN KURDUĞUNU.

  • ilyas metin   31-10-2011 21:58

    serdar bey gerçeği muhafazakarlardan daha iyi okumuş

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN