"Danıştay'a boyun eğecek kurbanlık değiliz!"

İstanbul ve Ankara gibi Tokat ve Çorum'da da katsayı zulmü protesto edildi. Tokat’ta düzenlenen eylemde “Biz Danıştay’ın, AYM’nin kararlarına boyun eğecek kurbanlıklar değiliz! Halkla savaşanlar tarihin hiçbir döneminde galip gelemediler, bugün de galip gelemeyecekler.” denildi

26-11-2009


Tokat’ta düzenlenen eylemde “Biz Danıştay’ın, AYM’nin kararlarına boyun eğecek kurbanlıklar değiliz! Halkla savaşanlar tarihin hiçbir döneminde galip gelemediler, bugün de galip gelemeyecekler.” denildi

Danıştay'ın katsayı adaletsizliğinin devamına karar vermesi Tokat Yer altı Çarşısı üzerinde düzenlenen eylemde protesto edildi. "Karar parçasını tanımıyoruz" mesajı verilen eylemde kısa bir konuşma yapan TOKAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Örs, "28 Şubat sürecinin devamı yargı eliyle yürütülüyor. Darbeci kararlar, bayram öncesi sevincimizi kursağımızda bıraktı. Gizlemeye gerek yok, bu karar apaçık imam-hatip liselerini hedef almaktadır. Bu yasakçı, darbeci kararlara boyun eğmeyeceğiz. Bu kararı hiçbir şekilde tanımıyoruz. Halkımızın geleceğinin karartılmasına müsaede etmeyeceğiz." dedi. Daha sonra TOKAD adına dernek mensubu ve Özgür Eğitim-Sen İl Temsilcisi Beytullah Önce basın açıklamasını okudu. Açıklamada "Türkiye, darbe ve cunta karanlığından kurtulmak için çabalarken, birinci vazifesi halka hayatı zehir etmek olan Kemalist statükonun direnişini sürdürdüğünü görüyoruz. Bir gün yeni bir kaos planı ortaya çıkıyor, bir gün ülkenin her yerine silah gömmüş başka bir cunta ve başka bir gün hukuk kılıfına uydurulmak istenen bir zulüm! Halk adına karar aldıklarını iddia edenler, hak ve taleplerimizi hiçbir şekilde dikkate almıyor. Danıştay'ın kararı, bu çelişkinin tipik bir örneğidir. Darbe yancısı İstanbul Barosu başkanlığıyla yasakçı zihniyet ele ele vermiş, bir bayram sevincini daha hepimizin kursağında bırakmıştır. Kendi kararlarıyla dahi çelişen mahkeme, bu kararıyla adaleti ve hukuku, darbeci hegemonyaya kurban etmiştir." denildi. 

TOKAD üyesi Beytullah Önce, açıklamanın devamında "Tüm bu yaşananların ne anlama geldiğini merak ediyorsanız, 28 Şubat'ın soğuk günlerinde tankları üzerimize sürenlerin, üniversitelerde başörtümüzü yasaklayan rektörlerin, çocuklarımıza katsayı engeli çıkaran YÖK'çülerin, irtica yaygarası koparan kartelcilerin bugün Ergenekon davasında yargılandığını bilmeniz yeter. Ama ne ibret vericidir ki, kendileri Silivri'de içeride olsa da o dönem aldıkları haksız kararlar, yasakçı genelgeler halen yürürlükte! Ve öyle kalması için Kemalist statüko her yolu deniyor!  Demek ki, bugün Ergenekon dava sürecinde yargılananlar, buz dağının görünen yüzüdür. Ve daha bize karşı işlenen suçlardan dolayı hesaplaşmamız gereken baskıcı bir egemen zihniyet vardır! O halde darbeci anlayış eğitimden, siyasetten, medyadan ve hukuk sisteminden temizlenmeden bize gün yüzü yok! Adalete ve özgürlüğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde alınan bu "karar parçası"nı hiçbir şekilde meşru kabul etmiyoruz. Halkımız, geleceğini yıpratmaya yönelik yürütülen psikolojik harekâtın gayet farkındadır ve bugün olduğu gibi yarın da, hakkını ve özgürlüğünü savunma azmi ve kararlılığındadır! Biz Danıştayın, Anayasa Mahkemesinin kararlarına boyun eğecek kurbanlıklar değiliz! Halkla savaşanlar tarihin hiçbir döneminde galip gelemediler, bugün de galip gelemeyecekler. İnancımızı ve geleceğimizi sonsuna kadar savunacağız! Darbeci zihniyetin kuklalarına alenen duyurulur!" denildi.

Eylemde "Katsayı zulmüne hayır!", "Geleceğimizi karartmanıza izin vermeyeceğiz!" yazılı pankartlarla; "Karar Parçası", "Darbeci baronun dediği oldu!", "Mahkeme geleceğimizi belirleyemez", "Adaleti kurban vermeyeceğiz!", "Başörtüsü yasağına, katsayı adaletsizliğine hayır!" dövizleri taşındı. Eylem boyunca sık sık "Hukukçu cuntaya direneceğiz!", "Cuntacı yargı hesap verecek!", "Katsayı zulmüne direneceğiz!", "Darbeciler Silivri'de, yasakları yürürlükte!", "Zulme karşı direneceğiz!" sloganları atıldı, eylem tekbirlerle son buldu.

Bu arada, Danıştay’ın vermiş olduğu katsayı kararı Çorum'da da Özgür-Der Çorum Şb, İlke-Der ve Gül-Der tarafından Merkez PTT önünde bir basın açıklaması ile protesto edildi.

orum Merkez PTT önünde toplanan Müslümanlar, " Resmi İdeoloji Dayatması, Katsayı Zulmüne Hayır" pankartın yanı sıra  " Başörtüsü Allah'ın Emri Kimliğimizdir, Yasaklanamaz!", "Danıştay'ın Bayram Hediyesi Katsayı Zulmü Devam Edecek!", "Katsayı Zulmü ve Başörtüsü Yasağı Kalmadıkça Üniversite Sınavı Adil Olamaz!", "Başörtüsü Yasağına ve Katsayı Zulmüne Hayır", "Yargı Bürokrasisi Karar Verdi: Katsayı Hukuksuzluğuna Devam!" Başörtüsü ve Meslek Liselilere Özgürlük" vb. yazılı dövizler taşıdılar. Müslümanlar eylem süresince " Cuntaya Hayır, Eğitime Özgürlük", " Darbeci Baro, Hesap Versin!", "Kahrolsun Yasakçı Hainler", "Zulme Karşı Direneceğiz", "Tevhit, Adalet, Özgürlük" şeklinde sloganlar attılar.

Etiketler : #Danıştay'a   #boyun   #eğecek   #kurbanlık   #değiliz!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN