"Danıştay kararı, İslam düşmanlığında sınır tanınmadığının örneğidir"

Özgür-Der, Danıştay'ın "Katsayı zulmüne devam" kararıyla ilgili olarak "Bu karar, yargı bürokrasisinin İslam düşmanlığında sınır tanımadığının yeni bir örneğidir" açıklaması yaptı.

25-11-2009


İslam ve Hayat

Özgür-Der, Danıştay'ın "Katsayı zulmüne devam" kararını zorbalık olarak değerlendirdi. Özgür-Der Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, bu kararın başta imam hatip liseleri öğrencileri olmak üzere tüm meslek liselilerin hakkının gasp edilmesine devam anlamı taşıdığı belirtilerek,  "Bu karar, yargı bürokrasisinin İslam düşmanlığında sınır tanımadığının yeni bir örneğidir" denildi.

Özgür-Der'in açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini oy birliği ile durdurdu. Başta imam hatip liseleri öğrencileri olmak üzere tüm meslek liselilerin hakkının gasp edilmesine devam anlamı taşıyan bu karar, yargı bürokrasisinin İslam düşmanlığında sınır tanımadığının yeni bir örneğidir.

Bizzat hukuk mercii olması gereken kurumlar tarafından bitmek bilmez hukuksuzluklara imza atılması ve gencecik insanların haklarının gasp edilmesi karşısında sessiz kalmak dayatmalara boyun eğmek anlamına gelecektir.

Danıştay’ın bu kararını 26 Kasım 2009 Perşembe günü 13.00’te Fatih PTT önünde toplanarak protesto edeceğiz. Fatih PTT’den Saraçhane Parkı’na kadar sloganlarımız ve pankartlarımızla yürüyerek bu dayatmaya boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha ilan edeceğiz.
Hukuksuzluklara ve dayatmalara karşı hakkın, hukukun ve adaletin yanında olan herkesi bu etkinliğimize davet ediyoruz."

Etiketler : #Danıştay   #kararı   #   #İslam   #düşmanlığında   #sınır   #tanınmadığının   #örneğidir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN