'Gençler sabah namazında buluştu'

Çeşitli platformlarda örgütlenen bir grup genç, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için Eyüp Sultan Camisi'nde sabah namazının ardından eylem yaptı

29-12-2014


"Ümmeti sabah namazına giden gençler uyandıracak, Gençler sabah namazında buluşuyor" sloganıyla çeşitli platformlarda örgütlenen bir grup genç, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için sabah namazının ardından eylem yaptı.

Sabah namazını Eyüp Sultan Camisi'nde kılan grup, namaz sonrası cami önünde "Diren Mursi Türkiye Seninle" yazılı pankart açarak Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi aleyhine slogan attı.

Gazeteci Adem Özköse topluluğa hitaben yaptığı konuşmada Sisi'yi ve ona destek veren Batı ülkelerini eleştirdi. 

Özköse, geçen hafta tutuklanarak cezaevine giren Yakup Köse'ye de haksızlık yapıldığını belirterek bunun için devletin özür dilemesi gerektiğini ileri sürdü.

ESMA BİLTACİ'NİN AĞABEYİ DE DESTEK VERDİ 

Mısır'daki darbe karşıtı gösterilerde öldürülen Esma Biltacı'nın ağabeyi Ammar Biltacı da Muhammed Mursi'ye destek veren Türkiye Müslümanlarına teşekkür etti.

Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Yazar Recep Songül ise Müslüman gençliğin sabah ve teheccüd namazlarında bir araya gelmesini dilediğini ifade etti.

Gruptakilerden bazıları "Yakup Köse'ye Özgürlük" yazılı bir pankart da açtı.

Edilen duaların ardından grup bir süre tekbir getirdikten sonra eylemini sonlandırdı.

Etiketler : #'Gençler   #sabah   #namazında   #buluştu'    
YORUMLAR
  • Vedat   30-12-2014 06:38

    Bu arkadaşlar gündemi iyi takip edemiyor galiba ! Başta Türkiye olmak üzere ,Mısırda kurulan yeni yönetimi tanıma ,ilişkileri geliştirme yolunda adım atarken hala Mursinin iktidara gelmesinden bahsediyorlar!. Birde sabah namazında bir araya gelerek Allah'tan böyle şaşkınca bir dua ile istekte bulunarak. Bu uzlaşmacı kafa ile Müslümanlar bir adım bile mesafe alamazlar.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN