"Genelkurmay Ergenekon'a dost, başörtüsüne düşman"

Başörtüsüne özgürlük için Ramazan ayı boyunca her Cumartesi Fatih Saraçhane Parkı'nda toplanan Özgür-Der mensupları; Genelkurmay ile Ergenekon arasındaki dostluğu gündeme getirdi.

05-09-2009


Başörtüsüne özgürlük için Ramazan ayı boyunca her Cumartesi Fatih Saraçhane Parkı'nda toplanan Özgür-Der mensupları; Genelkurmay ile Ergenekon arasındaki dostluğu gündeme getirdi. "Genelkurmay Ergenekon'a Dost, Başörtüsüne Düşman!" ve "Herkes İçin Adalet Başörtüsüne Özgürlük!" yazılı pankartların açıldığı eylem yine Fatih Saraçhane Parkı'nda gerçekleştirildi.

"Çetelere Resepsiyon; Çocuklarımıza Pimi Çekilmiş Bomba!", "Güçlü Ordu; Bezdirilmiş Türkiye!", "Güçlü Ordu; Militarist Türkiye!", "Üniversite Kayıtlarında Başörtüsü Zulmüne Son!" yazılı dövizler taşıyan Özgür-Der mensupları; Genelkurmay'ın Ergenekon sanıklarını resepsiyona davet etmesine, kışladaki cinayetlere, askeri vesayete ve devam eden başörtüsü zulmüne dikkat çektiler.

Eylemin sunumunu yapan Murat Ayar, İslami kimliğimize yönelik saldırıların devam ettiğini belirterek bu sene de üniversitelerde kayıtlar sırasında başörtüsünün çıkarılması dayatmasının sürdüğünü söyledi. İslami kimliğe yönelik baskıların Kuzey Kıbrıs'ta Kur'an eğitiminin verildiği okulların basılmasına kadar tırmandığını ifade eden Ayar, "Ancak biz tüm yasaklara ve baskılara rağmen kimliğimizi/inancımızı koruma kararlığındayız!" dedi.

Eyleme katılan gazeteci Adem Özköse, yeni döndüğü Patani'yle birlikte diğer İslam ülkelerindeki gözlemlerini aktardı. Patani'de yaşayan Müslümanların Tayland Ordusu tarafından ağır eziyete maruz bırakıldıklarını aktaran Özköse, son olarak 2 gün önce 10 Müslümanın cami çıkışında katledildiği bilgisini verdi. Filistin'den Çeçenya'ya, Malezya'dan, Patani'ye Afganistan'a Türkiye'deki başörtüsü yasağına kimsenin anlam veremediğini söyleyen Özköse, başörtüsü yasağı gibi bir uygulamaya kimsenin inanamadığını ifade etti. İşgal altındaki Müslümanların yaşadığı zulüm ile Türkiye'deki başörtüsü yasağının özünde aynı olduğunu vurgulayan Özköse, zalimlerin her yerde İslami kimliği temsil eden değerlere düşman kesildiklerini belirtti. Önemli olanın da İslami kimliğimizle her tür zulme karşı var olabilme azmi göstermek olduğunun altını çizen Özköse, başörtüsü mücadelesinin emperyalizme karşı verilen mücadeleden ayrıştırılamayacağına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Grup Yürüyüş yeni çıkan "Adanış Günü" adlı albümünden "ERGENEKON" adlı eseri seslendirdi. Türkiye'deki darbeci, çeteci geleneğin karanlıklarına karşı halkın özlemlerini yansıtan eser, dinleyiciler tarafından ilgiyle dinlendi.

"İnancına Örtüne Kimliğine Sahip Çık!", "Başörtüsü Onurumuz Kimliğimizdir!", "Darbeciler Yenilecek Direnenler Kazanacak!", "Ergenekon Çetesi Dağıtılsın!", "Yaşasın Başörtüsü Mücadelemiz!", "Cuntaya Hayır Başörtüye Özgürlük!" şeklinde sloganlarının atıldığı eylem, Özgür-Der adına Zuhal Özyurt tarafından okunan basın bildirisiyle sona erdi. BAsın bildirisinde, İslami değerlere savaş açan Genelkurmay kadar, bu düşmanlığa kayıtsız kalan ve davetlerine de icabet eden zihniyet de eleştirildi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Genelkurmay   #Ergenekon'a   #dost   #   #başörtüsüne   #düşman   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN