"Haklarımızı ancak direnişle elde edebiliriz"

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu 195. basın açıklamasında direniş vurgusu yapıldı: "Müslümanlar olarak, haklarımızı, birilerinin ağzından çıkacak sözlerden medet umarak değil; kendi kimliğimiz ile ortaya koyduğumuz duruşumuz ve direnişimiz ile elde edeceğiz. Gelin, biz direnişin yolunu seçelim."

06-06-2009


Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu 195. kez Adapazarı merkezindeki AKM önünde biraraya gelerek gündemi değerlendirdi.

Açıklamada ilk olarak; Fatih 1. İcra Mahkemesi nin Naciye Sönmez isimli bir çarşaflı   bayana “Sizin Allah'ınız ve Allah'ınızın kanunları burada geçmez.” diye bağırarak çarşafını çıkarmaması durumunda davayı erteleyeceği tehdidinde bulunduğu, bu uygulamaya karşı çıkması üzerine, Sönmez’i hakaretler eşliğinde mahkemeden kovma küstahlığını gösterdiği hatırlatıldı.

Ayrıca Hemen hemen aynı günlerde, Çapa Tıp Fakültesi'nin acil servisinde bir hastaya, annesi "çarşaflı" olduğu gerekçesiyle bakılmadı. Yüksek ateşli olan hasta, 6 buçuk saat bekletildiği için beyin ölümü gerçekleşti ve üstüne üstlük ambulans şoförü, çarşaflı hasta yakını ve başörtülü kızı taşıdığı için azarlandı. 

Açıklamada direnişten başka sorunların çözümü için seçenek olmadığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Bu noktada, Müslümanları bir kez daha feraset ve basiret ışığında hareket etmeye davet ediyoruz. Bu zamana kadar gördüğümüz bütün tablolar, bize şu gerçeği gösterdi ki; ister radikal olsun ister daha ılımlı olsun, Amerikan başkanları, bir sistemin ürünüdür. Ve bu sistem, her daim kendi çıkarlarını düşünen müstekbir bir yapıdır. Dolayısıyla, birtakım göz boyamalara kanmadan basiretli tavırlar sergilemeliyiz. Aksi halde, hala var olan zulümlerin muhatapları olmaya devam edeceğiz.  

O halde, her zaman vurguladığımız bir gerçeklik bir kez daha karşımıza çıkıyor: Müslümanlar olarak, haklarımızı, birilerinin ağzından çıkacak sözlerden medet umarak değil; kendi kimliğimiz ile ortaya koyduğumuz duruşumuz ve direnişimiz ile elde edeceğiz. Gelin, biz direnişin yolunu seçelim… İzzetli bir duruş ile çekeceğimiz sıkıntılar, zillet dolu bir tavır ile kazanacağımız sahte kazanımlardan çok daha evladır."

Etiketler : #Haklarımızı   #ancak   #direnişle   #elde   #edebiliriz   
YORUMLAR
  • murat   06-06-2009 19:38

    sonuna kadar direeniş.www.tarihmekani.blogspot.com

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN