"Halkımız Patriotlar konusunda duyarsızlaştırıldı"

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Çalışkan, NATO'nun Türkiye'de konuşlandırdığı Patriot füzelerinehalkın duyarsızlaştırıldığını söyledi

26-04-2013


Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Kudüs TV'ye yaptığı açıklamada, NATO’nun Türkiye’de konuşlandırdığı Patriot Füzelerine karşı halkın duyarsız kalmasını “Artık halkımız bu tür konulara duyarsız hale geldi. Bu tür bir olay maalesef halkın hiçbir şekilde gündeminde değil” sözleriyle sitem etti. Olayın birkaç açıdan değerlendirilebileceğini aktaran Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan “Birincisi, halk açısından. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki artık halkımız bu tür konulara duyarsız hale geldi. Bu tür bir olay maalesef halkın hiçbir şekilde gündeminde değil” şeklinde konuştu.

“ÖZÜR SONRASI BU DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”

Bir diğer ikinci değerlendirmenin de hemen özür sonrasında Hatay’ın Patriot sistemi radarı içerisine girmeyişinin, Siyonist rejim sonra gündeme gelmesi olarak ifade eden Çalışkan “İkinci nokta, yönetimle ilgili problem. Maalesef son günlerde telefonla yapıldığı iddia edilen özür beyanının hemen akabinde bu tür olayların peş peşe gelmesi de bu haberlerin yayılması da ayrıca düşündürücüdür” dedi.

“TEK AMAÇ İNCİRLİK’İ KORUMAK”

ABD Dış İşleri Bakanının ülkemize bir ay içinde 3. Kez ziyaret gerçekleştirdiğine dikkat çeken Çalışkan “Bildiğimiz gibi bir ay içerisinde üçüncü defa Amerika Dışişleri Bakanı ülkemizi ziyaret ediyor. Ardından açıklamalar yapılıyor bunların hepsini puzzlenin parçaları olarak birlikte düşündüğümüzden daha vahim sonuçlar ortaya çıktığını görmek durumundayız.

Bu Patriotlar aslında ülkemizin sinsi işgalinin yeni bir versiyonuydu. Çünkü NATO çerçevesinde ülkemize gelecek asker sayısı belliydi. Sözleşmelerde, anlaşmalarla belirlenmişti. Bunların dışında asker gelme imkânı olmadığı için geçmişte yaşadığımız Çekiç Güç benzeri yeni bir güç olarak bunlar gönderildi.

Maalesef Patriotlar getirilirken konunun ülkemize hiçbir şekilde tartışılmasına, anlaşılmasına, gündeme gelmesine fırsat tanınmadı ve bir anda kucağımıza bulduk. Biliniyordu ki Patriotlar zaten demode bir model ve maksimum 185 kilometre alanı koruyor. Bugün de görüyoruz ki bunların tek amacı İncirlik’i korumak. Neden İncirlik’i korumak? Çünkü İncirlik zaten hiçbir şekilde kontrolümüzde değil.

Hatırlayacaksınız yılbaşında Amerikan askerleri İncirlik’te bir camiye saldırmışlardı. Camiyi talan etmişlerdir. Maalesef buna hiçbir tepki gösterilmedi. Ne hükümet ne vatandaştan ne yetkili makamlar. Hiçbir şekilde müdahale etmediler.

“YAPTIKLARI YANLARINA KÂR KALDI”

“Yaptıkları yanlarına kâr kaldı. Onun için İncirlik hiçbir şekilde kontrolümüzde değil” diyen Çalışkan “İncirlik üssünü tamamen koruma altına alarak artık şimdi hiç olmazsa Türkiye’mizin toprakları içerisindeyken belki müdahale şansı varken artık Patriotların idaresi bizde olmadığı için yani İncirlik’ten Ortadoğu ülkelerine gidecek füzelerinde dışında kendi topraklarımızı bile İncirlik’ten fırlatılacak füzelere karşı savunma yapmamız maalesef hiçbir şekilde mümkün değildir.

Buradan anlaşılıyor ki Patriot füzeleri vasıtasıyla ülkemiz bir şekilde ateş çemberinin içerisine tekrar sokuldu.

Artık iş kontrolün çok çok ötesine geçti. Zaten herkesin bildiği bir gerçek vardır ki; Ortadoğu’da yeni bir şekillenme. Yeni bir dünya kuruluşu var. Suriye’den sonra hedefte yeni bir ülke olarak İran var. Sonunda da Türkiye’nin gündemde olacağını dost düşman herkesin telaffuz ettiği ve dillendirdiği bir gerçek” diye konuştu.

“KARARLI BİR ŞEKİLDE BUNLARDAN KURTULMALIYIZ”

Çalışkan sözlerini şu şekilde sürdürdü “Elbette kararlı bir politikayla bunları aşmak mümkün olabilir. Saadet Partisi olarak Hatay’ın İskenderun ilçesinde, İskenderun limanında ayrıca büyük bir miting yapmayı planlamıştık.

Mitingin yapılmasına saatler kala ani bir kararla bu mitingin yapılmasına izin verilmedi. Eğer şayet burada bir miting yapılmasına müsaade edilseydi ki halkın tepkisi ortaya konmuş olacaktı.

Biliyorsunuz ilk zamanlarda mitinge sessiz kalanlar en son günlerde kanaatimizce mitinge olağanüstü katılım olacağını ve olağanüstü bir tepki verileceğini anlayınca, istihbarı bilgilerle buna müsaade etmediler.

Müsaade etmedikleri içinde halkın Patriotlar’a karşı tepkisi de gösterilemedi. Onun için bugün umarız ki bu yanlışlıktan bir an önce dönülür.

Bu hiç olmazsa hükümet ve yöneticilerimiz, gerekli güçler, kuvvetler diyelim bunlar, Amerika’dan yapılan bu açıklamayı bir nevi ihbar kabul ederek harekete geçerler.

Mademki bu füzeler ülkemizi korumayacak, öyleyse bir şey yok deyip müdahale yoluna gitmeliler.

Temennimiz, arzumuz budur. Aksi halde bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonrada bu ateş çemberinin bir adım daha içerisine çekilmiş olacağız.”

(Kaynak: Kudus Haber)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN