"Hamas, direnişiyle ümmetin güvenini kazandı"

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Muşir el-Mısri, takip ettiği direniş yolu nedeniyle Hamas Hareketi’nin ümmetin sempatisine mazhar olmasından son derece memnun olduklarını belirtti.

05-12-2009


İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Muşir el-Mısri, takip ettiği direniş yolu nedeniyle Hamas Hareketi’nin ümmetin sempatisine mazhar olmasından son derece memnun olduklarını belirterek, ümmetin harekete gösterdiği bu ilgi, sevgi ve sempatinin Hamas’ın işgal altındaki toprakları ve Mescidi Aksa’yı kurtarmak için takip ettiği yolun doğru olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Dün (04 Aralık Cuma) yaptığı basın açıklamasında Mısri, Filistinli hacıların, hac farizalarını güzel bir atmosferde yerine getirdiklerini belirterek şöyle dedi:

“Hac farizamızı yerine getirdik. Hacda, Hamas Hareketi’nin içeride olduğu kadar dışarıda da büyük bir halk desteğine sahip olduğunu müşahede ettik. Bütün ümmet ona saygı gösteriyor ve onu takdir ediyor. Onunla dayanışma içinde olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Bu, Hamas Hareketi’nin ortaya koyduğu tavrın doğru olduğunu gösteriyor. Aynı şekilde Hamas’ın verdiği bedellerin ve davası uğruna akıttığı kanların ümmetin yeniden uyanışına zemin olacağını gösteriyor. Bu da bizi ilkelerimize daha fazla tutunmaya zorluyor. Çünkü bu aşamada geri adım atmak sadece Filistin’de değil, ümmet bazında da bir hayal kırıklığı yaşanmasına neden olacaktır. Onun için bu yolu izlemeye devam edeceğiz ve bizi Mescidi Haram’da buluşturan Allah’ın bir gün Mescidi Aksa’da da buluşturacağına inanıyoruz”.  

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Hamas   #   #direnişiyle   #ümmetin   #güvenini   #kazandı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN