"İrlanda'nın vicdanı" İslam'la şereflendi 

Gazze halkına yardım götürmek için yola çıkan ancak siyonist işgal çetesinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunan aktivistlerden İrlandalı Caoimhe Butterly müslüman olmaya karar verdi.

30-07-2010


Gazze halkına yardım götürmek için yola çıkan ancak siyonist işgal çetesinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunan aktivistlerden İrlandalı Caoimhe Butterly müslüman olmaya karar verdi. Butterly, kanlı baskında hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın kabri başında Müslümanlığı seçmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadı. Arkadaşlarıyla birlikte Kayseri'ye giden genç aktivist Müslümanlığı seçtikten sonra Furkan için de dua etti.

CAOİMHE, AYŞE OLDU

Yenişafak'tan Oktay Mehmet'in haberine göre Aktivistler arasında adı daha çok Queeva olarak bilinen Butterly, 9 yıldır Filistin ve Lübnan'da Müslümanlar arasında yaşadığını belirterek "Uzun süredir Müslüman olmayı düşünüyordum. Mavi Marmara baskınından sonra kararımı verdim" diye konuştu. Öğle namazı sonrası yazar Hakan Albayrak ve aktivist arkadaşlarıyla şehit Furkan Doğan'ın kabri başına gelen Butterly, şahadet getirdikten sonra Ayşe ismini aldı.

FURKAN'LA GEMİDE TANIŞTI

İHH'nın Mısır konvoyuna da katlan ve Gazze'ye yardım taşıyan Rachel Corrie gemisinin organizatörlerinden Butterly, Müslüman olmak için neden Furkan Doğan'ın kabrini seçtiğini şöyle açıkladı: "Furkan, iyi bir insandı, iyi bir Müslümandı. Çok gençti. İnsanlık için hayatını kaybetti. Ben de Furkan gibi izzetli, onurlu bir Müslüman olarak hayatımı devam ettirmek istiyorum."

(Kaynak: Yeni Şafak / Dünya Bülteni)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN