"Kişisel gelişimle amaçlanan nefsi ayağa kaldırmak, kibri yüceltmektir"

Akyürek: “Kişisel gelişimle anlatılan ‘enaniyetinizi, kibrinizi yüceltin’ çağrısıdır. Kişisel gelişimle amaçlanan nefsi ayağa kaldırmaktır, kibri yüceltmektir”

08-05-2009


Ankara’daki Mekân Kıraat Evi’nde Çarşamba sohbetleri tüm hızıyla devem ediyor. Bu haftaki Çarşamba sohbetlerinin konuğu yazar Bülent Akyürek’ti.

Akyürek, gençlerle gerçekleştirdiği sohbette çok önemli konulara değindi.

Kişisel gelişimin özellikle Batı’da büyük bir sektör olduğunu belirten Akyürek, “Kişisel gelişimle anlatılan ‘enaniyetinizi, kibrinizi yüceltin’ çağrısıdır” dedi. “Kişisel gelişimle amaçlanan nefsi ayağa kaldırmaktır, kibri yüceltmektir” diyen Akyürek, “Asıl amaç ise insanların dini yaşamdan uzaklaşmasını sağlamaktır; kibirli insanın ise dinden uzaklaşması daha kolaydır. Kişisel gelişimin insanlara aşılamaya çalıştıklarına bakarsak kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ters olduğunu göreceksiniz. Bu kitaplar kaderin olmadığını, her şeyi insanın kendi imkânlarıyla yaptığını savunmaktadır. Batı kendi yaşam tarzını, kişisel gelişim kitaplarıyla hayatımıza sokarak, toplum mühendisliği yapmaktadır. Bir lokmanın helal mi, haram mı, olduğunu tartışmıyoruz da kaç kalori olduğunu tartışıyoruz” dedi.

Kişisel gelişimin insanları aç gözlülüğe ittiğini belirten Akyürek, “Bireyi sadece kendi nefsanî arzuları için istemeye yöneltiyor. Materyalist rabıtayla insanları dünyevi arzulara, heveslere yoğunlaştırıyorlar. Gece gündüz hep bu isteklerini düşünmesini tavsiye ederek, nefiste gereksiz hırsın oluşmasını sağlıyorlar. Dinimizde teslim olmak, razı olmak vardır; kıskanma duygusu yoktur. Müslüman kişi, Müslüman kardeşinin başarısından memnun olan insandır. Kendi için istediğini Müslüman kardeşi için isteyendir. Ama kişisel gelişimle bu duyguyu bizden almaya çalışıyorlar” diye konuştu.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Kişisel   #gelişimle   #amaçlanan   #nefsi   #ayağa   #kaldırmak   #   #kibri   #yüceltmektir   
YORUMLAR
  • hikmet erturk   08-05-2009 14:05

    kişisel gelişim kitaplarını tek başlık altında değerlendirmek yanlış olur.Bu okuyucuyuda yanıltabilir. Bunların sınıflandırılması ve dipnot düşülmesi daha iyi olur. İslamı referams alan kişisel gelişim kitapları ve diğer kitaplar içerisinde islama ters düşmeyen açılımlar faydalı olabilir kanısındayım. Tümden ret ve genlleme yanlısı değilim.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN