"Kudüs Günü'nde meydanlara inin" çağrısı

İslam dünyasının önemli düşünürlerinden Raşid Gannuşi, İslam dünyasına çağrıda bulunarak Kudüs Günü'nde geniş çaplı yürüyüşlerin düzenlenmesini istedi.

15-09-2009


İslam dünyasının önemli düşünürlerinden Raşid Gannuşi, İslam dünyasına çağrıda bulunarak Kudüs Günü'nde geniş çaplı yürüyüşlerin düzenlenmesini istedi.

El Alem'e konuşan Gannuşi “Ramazan'ın son 10 günü en hayırlı günlerdir. İmam Humeyni, Kudüs Günü'n bu hayırlı günlerin birisinde, İslam ümmetinin Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olması için ilan emtiştir” dedi.

İran'ın bütün baskılara rağmen Filistin halkına olan desteğini sürdürdüğünü ifade eden Gannuşi, “Şayet İran, Filistin davasını terketse batılı ülkelerin nezdinde örnek bir demokratik ülke olur ve tehditlerden de kurtulur” diye konuştu. Gannuşi, İslam dünyasına çağrıda bulunarak, Filistin davasına karşı duruşlarını İran gibi yapmalarını istedi.

Kudüs Günü'nün dünyanın her bir köşesine ihya edilmesi gerektiğini savunan Gannuşi, “Kudüs'ün tehlike altında olduğu bir dönemde, Kudüs Günü, dünyanın her bir köşesinde ihya edilmelidir” dedi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın maruz kaldığı saldırılara dikkat çeken Gannuşi, İslam dünyasının utanç verici sessizliğini kınadı.

Gannuşi, din adamları, kanaat önderleri ve yazarlardan Filistin davasını anlatmalarını, meydanlara inerek protesto gösterileri düzenlemelerini istedi.

Kudüs Günü, etkinlikleri Avrupa'da başladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir araya gelen müslüman ve Yahudi din adamları, İslam Devrimi lideri İmam Humeyni'nin ilan ettiği Kudüs Günü münasebetiyle, yürüyüş düzenledi.

Göstericiler, İşgali kınayan, Filistin halkına özgürlük talep eden, mültecilerin geri dönüş hakkının iade edilmesini ve Gazze ambargosunun sona erdirilmesini isteyen dövizler taşıdı, “Hepimiz Hizbullah'ız” şeklinde sloganlar attılar.

Yürüyüşe siyonizm karşıtı Yahudi örgütü Neturei Katra ve İran ve Lübnanlı din adamları da katıldı.

(Kaynak: İsra Haber)

Etiketler : #Kudüs   #Günü'nde   #meydanlara   #inin   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN