"Kur'an'ı Hakkıyla Okumak" (6.Bölüm)

Mehmet Pamak Radyo Denge´de her Cumartesi "Kur´an´ı Hakkıyla Okumak" programıyla sizlerle birlikte oluyor.

28-07-2015


Mehmet Pamak Radyo Denge´de her Cumartesi "Kur´an´ı Hakkıyla Okumak" programıyla sizlerle birlikte oluyor. Radyo Denge Ramazan Program akışı içerisinde telefon bağlantısıyla canlı olarak gerçekleştirilmeye başlanan programda, Ramazan'dan sonra da Mehmet Pamak'la "Kur'an'ı Hakkıyla Okumak" konusu ele alınmaya devam ediliyor. Programa telefon ile bağlanan Mehmet Pamak, program sunucusu Osman Yıldız'ın sorularını cevaplıyor.

 

Altıncı Bölüm

 

İndir : 01.08.2015 6.Bölüm, 1.Parça
01.08.2015 6.Bölüm, 2.Parça
Dinle :
Sorular :
 

Geçen haftaki programımızda yaratılış gayemiz olan "yalnız Allah'a kulluk/ibadet etmek" üzerine ve "Şeytana kulluk yapmanın" anlamı ve açılımı üzerine konuşmuştuk. Bugün de inşallah Allah'tan gayrısına kulluk/itaat/ibadet etme sapmasının diğer boyutları üzerinde durmak ve bu konulardaki sorularımıza cevaplar bulmak istiyoruz.

- Rabbimiz kitabında Allah'tan başkasının ilah edinilmesine örnek olarak bir de heva'dan bahseder, hevanın ilah edinilmesi ve ona da kulluk/ibadet/itaat edilmesi nasıl olur?

- İnsanların bizzat kendi hevaları, bilmeyenlerin hevalarını ilah edinmelerini açarmısınız?

- İnsanların din adamlarının, alimlerinin hevalarını ilah edinmeleri nasıl olur?

- Kur'an'da bir de insanların tagutları ilah edinip onlara kulluk yapmalarından bahsediliyor örnekleyerek açıklayabilir misiniz?

Beşinci Bölüm

 


İndir : 25.07.2015 5.Bölüm, 1.Parça
25.07.2015 5.Bölüm, 2.Parça
25.07.2015 5.Bölüm, 3.Parça
Dinle :

Sorular :
 

- Esas konuya girmeden önce; gündemdeki sıcak bir konuda, Suruç'ta IŞİD tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen canlı bomba olayı ve akabinde PKK tarafından gerek Müslümanlara gerekse güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırılar, gerçekleştirilen cinayetler ve Türkiye'nin bunlara cevaben başlattığı operasyonlar söz konusu. Ayrıca bir yandan İran ile Batılı emperyalistler arasında nükleer konusunda anlaşma ve giderek bölgenin daha büyük kaosların için sürüklenmesi yaşanıyor. Bütün bu olayları ve bölgede kör şiddeti esas alan PKK ile IŞİD gibi yapıları değerlendirmenizi rica ediyoruz.

- Şimdi de esas konumuz olan "Kur'an'ı hakkıyla okumak" konusundaki sorularımıza geçebiliriz. Önce son programda noksan kalan kısmı tamamlamak mahiyetinde bir soruyla başlayalım; Kur'an'da imanın gereği olarak "işittik ve itaat ettik" demeye çağıran ayetler var. Bu işitmekten ve itaatten kasıt nedir?

- Rabbimiz kullarına sadece kendisine kulluk yapmalarını emrediyor. Kur'an'da Allah'tan başkalarına da kulluğun yapılması sapmasına dikkat çekip uyaran ayetler var. Allah'tan başkasını ilah edinip ona kulluk yapmak nasıl gerçekleşir?

- Pek çok ayette "Şeytana değil Allah'a kulluk yapın" çağrısı yapılıyor, bu ayetlerle ne denmek isteniyor açıklarmısnız?

Dördüncü Bölüm
İndir : 11.07.2015 4.Bölüm
Dinle :
Sorular :
 

- Allah'ın/yaratıcının emirlerinin/kevni yasalarının evren ve fıtrat üzerindeki hakimiyetinin sonuçları ile aynı Allah'ın insan hayatı için vaz ettiği emirlerinin/şeriatının/yasalarının insan hayatı üzerindeki hakimiyeti ve sonuçlarını, tek bir ilaha itaat etmek bakımından mukayeseli olarak açıklayabilir misiniz?

- "İşittik ve itaat ettik" denilerek hayatın Allah'a "rüku" ve "secde" ettirilmesine, vahye "şahid"lik yapan, Kur'an ile ahlaklanıp "ibadet" kılınan bir hayatın yaşanmasına dair Kur'an'da yer alan hükümleri açıklar mısınız?

 



Üçüncü Bölüm
İndir : 04.07.2015 3.Bölüm
Dinle :
Sorular :
 

- Kur'an'a imanın gereği olarak Kur'an'ı hakkıyla okumayı müteakip sorumluluklarımız nelerdir?

- Kur'an okumayı müteakip secde etmeye çağrı ne anlama gelmektedir?

- İtaat edilmeyen, hayatta uygulanmayan kitaba iman edildiği iddiası geçerli midir?

 



İkinci Bölüm
İndir : 27.06.2015 2.Bölüm
Dinle :
Sorular :
 

- Rabbimiz Kur'an'da "Allah ile ahitlerini bozup iki şeyin arasını kesenlerin arzda fesad çıkaracaklarından" bahsediyor, bunu nasıl anlamalıyız?  

- Rabbimiz, "Oku" emriyle bizlere neyi ve nasıl okumayı emrediyor? Kur'an'ı hakkıyla okumak hangi anlamları ihtiva ediyor?



Birinci Bölüm
İndir : 20.06.2015 1.Bölüm
Dinle :
Sorular :
 

- Mübarek Ramazan ayının ilk günlerini idrak ediyoruz. Rabbimiz bütün ümmetimiz için hayırlara vesile kılsın inşallah. Ramazan ayını değerli, anlamlı ve önemli kılan en önemli olay nedir?

- Ramazanlar bu anlam ve önemiyle mütenasip bir biçimde ihya ediliyor mu? Kur'an ayı olma niteliği kitlelerin gündeminde yeteri kadar yer ediyor mu?

- Rahmetli şehidimiz Seyyit Kutub, vahyin ilk muhatabı olup Resul'ün (s) eğittiği ilk Kur'an nesli misali bir neslin bir daha gelmemesinin sebeplerini izah ederken ilk neslin yetişmesindeki önemli unsurları sıralıyor. Siz de kitabınızda bunları ifade ediyorsunuz, bunlar nelerdir?

- Allah'a ve Kur'an'a imanın gereği bağlamında sormak istiyorum. Kur'an'ın indiriliş amacı bizzat Kur'an'da nasıl beyan ediliyor?



---------------------------------------------------------------------------------------------------

RADYO DENGE,  FM bandı 92.1 frekansından Ankara'da yerel yayın yapmaktadır. Radyomuzu internet üzerinden http://www.dengeradyo.com/ linkinden dinleyebilirsiniz. Osman Yıldız'ın sunduğu bu programda Mehmet Pamak'ın konuşmaları her Cumartesi canlı olarak 19.00- 20.30 arasında yayınlanacaktır. Programın tekrarı ise yine her pazar 19.00-20.30 arasında yayınlanacaktır. 

 

 

 

Etiketler : #Kur'an'ı   #Hakkıyla   #Okumak   #(6.Bölüm)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN