"Libya'ya siyonist elçilik" konusunda hangi iddia doğru?

Geçtiğimiz günlerde, siyonist rejimde yayınlanan Haaretz gazetesinin "İsrail yönetimiyle Libya Geçici Konsey'i arasında Trablus'ta İsrail elöiliği açılması için görüşmelerin sürdüğü" yönünde yayınlanan haber, Arabstoday sitesi aracılığıyla gündeme taşınmıştı. Bu habere, Libya'nın Birleşmiş Milletler nezdindeki temsilcisi Abdurrahman Şalgam'dan yalanlama geldi.

15-12-2011


İslam ve Hayat

Geçtiğimiz günlerde, siyonist rejimde yayınlanan Haaretz gazetesinin "İsrail yönetimiyle Libya Geçici Konsey'i arasında Trablus'ta İsrail elöiliği açılması için görüşmelerin sürdüğü" yönünde yayınlanan haber, Arabstoday sitesi aracılığıyla gündeme taşınmıştı.

Bu habere, Libya'nın Birleşmiş Milletler nezdindeki temsilcisi Abdurrahman Şalgam'dan yalanlama geldi. Cezayir'de yayınlanan El Şuruk gazetesine telefonla bağlanan Şalgam, Libya'nın Birleşmiş Milletler nezdindeki temsilcisi Abdurrahman Şalgam, Libya Geçici Hükümeti'nin İsrail'in Libya'da büyükelçilik açmasını kabul ettiği iddialarını reddetti.

Haksöz Haber sitesinde yer alan Lokman Doğmuş imzalı özel habere göre Şalgam "Bu tür haberler yalan, hiçbir Müslüman ve Arap bu haberlere inanmaz. Libya hiçbir zaman İsrail'in Trablus'ta büyükelçilik açmasını kabul etmeyecektir. Gerçekte bu asılsız haberlere cevap bile vermemem gerekir" dedi.

Gazetenin haberine göre Libya insan hakları aktivisti Eşref el Sulsi de "Bunlar kötü niyetli haberlerdir. Hükümet ve halk bu konuda hemfikirdir. Siyonist oluşumla hiçbir ilişki niyeti bulunmamaktadır. Bizim önceliğimiz güvenlik ve istikrardır" dedi.

Sulsi, "İsrail Arap Baharından korktu ve yeni yöneticilere karşı antipati uyandırarak devrimleri bozmaya çalışmaktadır.” dedi.

Bazı gazetelerde bugün çıkan haberlerde İsrail’in yakında Libya’da elçilik açmaya hazırlandığı iddia edilmişti.

Hatırlanacağı üzere Libya kökenli bir Yahudi daha önce Trablus’taki kapalı bulunan Yahudi mabedinin açılması için girişimde bulunmuş, bunun üzerine ülkenin değişik şehirlerinden yapılan protestolar sonucu Libya’yı terk etmek zorunda kalmıştı.

Haaretz'in haberi ve Abdurrahman Şalgam'ın yalanlaması muhakkak ki takip edilmesi ve teyidi gereken bilgiler. Zira Libya Geçici Konseyi'nin emperyalist işgal devletleri ve onların savaş ve işgal örgütü NATO konusunda aldığı işbirlikçi pozisyon ortada. Neticede emperyalizme kucak açanların, siyonizme de belli süreçleri ve tepkileri gözeterek kucak açması şaşırtıcı olmayacaktır.

Kaddafi'nin öldürülmesinin ardından Libya'yı ziyaret eden Sarkozy ve Cameron, Geçici Konsey Başkanı Mustafa Abdulcelil'le birlikte zafer pozu verirken...

Kaddafi'nin öldürülmesi ardından Libya'yı ziyaret eden Sarkozy ve Cameron'la birlikte Geçici Konsey Başkanı Abdulcelil zafer pozu verirken...

"Özgür Libya"da ilk cuma namazı... Devasa Amerikan bayrağının gölgesinde Libyalılar rükuda...

Etiketler : #Libya'ya   #siyonist   #elçilik   #konusunda   #hangi   #iddia   #doğru?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN