"Mescid-i Aksa'yı yalnız bırakmayacağız"

Eyüp Buluşmaları Platformu'nca, "Ümmetin alimlerini, kanaat önderlerini, devlet yetkililerini ve yöneticilerini, uluslararası kurum ve kuruluşları Kudüs'ün özgürlüğü için hep birlikte harekete geçmeye, konuyu Türkiye ve dünya gündemine taşımaya, sonuç alıcı adımlar atmaya davet ediyoruz" açıklamasında bulunuldu.

20-01-2016


Eyüp Buluşmaları Platformu üyeleri Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılması için hazırdıkları bildiriyi Fatih'teki bir otelde düzenledikleri basın toplantısıyla açıkladılar. Toplantıya bildiriye imza atan üyelerden İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, televizyon programcısı ve yazar Abdullah Yıldız'ın yanı sıra Abdulvahap Ekinci, Muhammed Emin Yıldırım, Mehmet Paksu, Abdullah Yıldız ve Emrullah Hatipoğlu ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı(İHH) adına Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç katıldı.

Aynı zamanda platformun sözcülüğünü de yapan Abdullah Yıldız, 'Mescid- Aksa'yı Yalnız Bırakmayacağız' başlıklı bildiriyi okudu. İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları karşısında artan kaygıların dile getirildiği bildiride, "Son aylarda yüzlerce Filistinli kardeşimiz Siyonist kurşunlarla can verdi, binlerce yaralı ve bir o kadar da tutuklu var. 40 yaşın altındaki müslümanların Mescid-i Aksaya'ya girişi engelleniyor. İslam alemi ise bu tehlikeli gelişmeler karşısında Mescid-i Aksa'ya sahip çıkamıyor. Ümmetin suskunluğu 'işgalci' rejimi şımartıyor. Kınamalar akan kanı durdurmuyor, kıyım ve yıkım devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

"MESCİD-İ AKSA'YA SAHİP ÇIKALIM"

"Kudüs bir Filistin sorunu değil, Arap sorunu değil insanlık sorunudur" denilen bildiride "Kudüs'ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğü demektir. Öyleyse gün Kudüs için bir şeyler yapma Mescid-i Aksa'yı yalnız bırakmama günüdür. Bugün Kudüs en zor günlerinde bizden gür bir ses bekliyor. Gelin hep birlikte sesimizi yükseltelim bütün gücümüzle ve imanımızla Mescid-i Aksa'ya sahip çıkalım. Bizler bütün Ümmet-i Muhammed-i, ümmetin alimlerini, kanaat önderlerini, devlet yetkililerini ve yöneticilerini uluslararası kurum ve kuruluşları, Kudüs'ün özgürlüğü için hep birlikte hareket geçmeye, konuyu Türkiye ve dünya gündemine taşımaya Kudüs'ün yeniden İslami kimliğine kavuşturulmasını sağlamaya ve siyonist rejimin Mescid-i Aksa'yı yıkma planlarını engellemek amacıyla sonuç alıcı adımlar atmaya davet ediyoruz" çağrısı yapıldı.

KIRMIZI ÇİZGİMİZ MESCİD-İ AKSA'DIR

Toplantının sonunda basın mensuplarının soruları yanıtlandı. Son dönemde Türkiye'nin İsrail ile yakınlaşmasıyla ilgili soru üzerine platform adına konuşan Abdullah Yıldız, şunları söyledi:

"Bizim 'kırmızı çizgimiz Mescid-i Aksa'dır. Gazze'ye yapılan ambargonun kaldırılmasıdır. Filistin'deki katliamların durdurulması ve Filistin'in özgürlüğüdür. Buna hizmet edecek her türlü siyasal açılımları elbette anlayışla karşılarız. Ve buna eğer hizmet etmiyorsa da buna rezerv koyarız ve karşı çıkarız."

Konuşmaların ardından bildiriye imza atan 47 isim tek tek okundu. Bildiride Abdulaziz Kutluay, Abdulhamid Kahraman, Abdullah Büyük, Abdulmetin Balkanlıoğlu, Abdullah Trabzon, Abdullah Yıldız, Abdulvahap Ekinci, Adnan Demircan, Ahmet Ağırakça, Ahmet Bulut, Ahmet Taşgetiren, Ahmet Varol, Ali Rıza Temel, Bülent Yıldırım, Ali Rıza Demircan, Celalettin Vatandaş, Ebubekir Sifil, Faruk Beşer, Halil Gönenç, Emrullah Hatiboğlu, Halil İbrahim Kutlay, Hayreddin Karaman, İbrahim Cücük, İhsan Şenocak, İhsan Süreyya Sırma, İsmail Lütfi Çakan, Kazım Sağlam, Kerim Buladı, Mehmet Göktaş, Mehmet Salih Ekinci, Mehmet Paksu, Mehmet Beşir Eryarsoy, Mustafa Ağırman, Mustafa Karataş, Metin Karabaşoğlu, Nureddin Yıldız, Muhammed Emin Yıldırım, Ömer Döngeloğlu, Ramazan Kayan, Siraceddin Önlüer, Şerafeddin Kalay, Şinasi Gündüz, Talha Hakan Alp, Yaşar Kandemir, Yusuf Ziya Kavakçı ve Yusuf Kaplan'ın imzası yer aldı.

 

Etiketler : #Mescidi   #Aksa'yı   #yalnız   #bırakmayacağız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN