"Mısır'da İslamcı tsunami"

İbranice yayınlanan Maarif gazetesinin elektronik sitesinde yayınlanan bir makalede Mısır’a İslami kimlikli bir cumhurbaşkanının gelişi değerlendirildi.

28-06-2012


İsrail gazetesi Maarif'in köşe yazarlarından Ben Caspit gazetenin dünkü sayısında yayınlanan makalesinde Mısır'daki son durumları ele aldı. Makalesine 'Mısır düştü' başlığı atan yazar, Ortadoğu Bölgesi'nin en büyük güçlerinden biri sayılan Mısır'ın eskiden Hamas Hareketi karşıtı iken Dr. Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından Müslüman Kardeşler Cemaati'nin temsil ettiği Hamas'a kardeş bir devlete dönüştüğünü ifade etti.

Caspit yazısına Mısır'ın son sene zarfında ve Mursi'nin cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından dramatik gelişmelere sahne olduğu belirterek devam etti. Bu durumun İsrail Devlet Başkanı'nın 'Hüsnü Mübarek denize düştü' sözlerini teyit ettiğini dile getiren yazar 'ancak bugün bu sözlere Mısır'ı İslami tufan sardı' ibaresini de eklemek mümkün' dedi.

İsrailli yazar makalesini şu ifadelerle sonlandırdı: 'Bölgede barış sürecinin temel ortağının rolünün, Hüsni Mübarek'in gitmesi ve Mursi'nin gelmesinin ardından görevi bitmiş gibi görünüyor.'

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Mısır'da   #İslamcı   #tsunami   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN