"Mısır'ın yardımlar için işgalciden izin beklemesi utanç verici"

Filistin hükümeti Ekonomi Bakanı Ziyad ez-Zaza, insani yardımların Gazze’ye geçişi için Mısır’ın işgal devletinden izin çıkmasını beklemesinin utanç verici olduğunu kaydetti.

24-12-2008


Filistin hükümeti Ekonomi Bakanı Ziyad ez-Zaza, insani yardımların Gazze’ye geçişi için Mısır’ın işgal devletinden izin çıkmasını beklemesinin hem Mısır, hem de ve Arap ve İslam âlemi için utanç verici olduğunu belirtti. Zaza, Kahire’den böyle bir izni beklemeden temel gıdaların girmesi ve Gazze’de mahsur kalan insanların da dışarı çıkması için acilen Rafah sınır kapısını açmasını istedi.

Temel insani yardımların Gazze’ye geçişi için Mısır’ın Siyonistlerin iznini beklediğine dair haberlerin çıkması üzerine Filistin Ekonomi Bakanı Ziyad ez-Zaza dün (23 Aralık Salı) yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi: “Şayet bu bilgiler doğruysa, demek ki durum çok vahim. Mısır için kesinlikle böyle bir durumu düşünemeyiz. Gazze’de mahsur kalan insanların dışarı çıkması, temel gıda maddelerinin de içeri sokulabilmesi için Mısır’ın sınır kapısını derhal açması gerekir. Mısır Arap ülkeleriyle dünya ülkelerinin ekonomik kapısıdır. Mısır’ın bu tutumu; hem bizim için, hem Mısır hem de Arap ve İslam âlemi için utanç vericidir.”

Bakan Zaza, kuşatmanın bu şekilde devam etmesi halinde, hükümet olarak başka alternatifleri devreye sokacaklarını da sözlerine ekledi.

Zaza, kendisine yöneltilen “Buğday ve diğer temel gıda maddelerinin tükenmesi durumunda sizin başka bir alternatifiniz var mı?” sorusu üzerine şu cevabı verdi: “Gazze’de alternatif stoklar ve depolar yok. Fakat bunun dışında, herkesin bildiği başka alternatifler var. Hükümet ve Filistin halkı olarak bu alternatifleri kullanmaya zorlanmamayı umut ediyoruz.”

Mısır basın yayın organları, Mısır’ın, Mısır Kızılay’ının Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı 60 milyon dolarlık yardımın Gazze’ye geçişinin sağlanması için Siyonistlerden izin beklediğini yazdılar. Mısır’ın böyle bir izin beklediğini Kahire’deki Filistin Konsolosluğu da teyit etti.

(Filistin Haber)

Etiketler : #Mısır'ın   #yardımlar   #için   #işgalciden   #izin   #beklemesi   #utanç   #verici   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN