Mısırlı müftü: "Sisi'ye isyan eden Peygamber'e isyan etmiştir"

Mısır’ın eski müftüsü Ali Cuma, CBC kanalının sunduğu programda "Sisi’ye isyanın Peygambere isyan olacağını" hezeyan eyledi.

05-08-2015


Mısır’ın eski müftüsü Ali Cuma, CBC kanalının sunduğu programda Sisi’ye isyanın Peygambere isyan olacağını söyledi.

Mısır’ın eski müftüsü Ali Cuma, çıktığı televizyon programında darbeci Sisi’ye isyanın peygambere isyan olacağını söyledi.

İhvan hareketine saldırganlığı ve darbe destekçiliğiyle bilinen eski müftü Ali Cuma, CBC kanalının sunduğu “Allah daha iyi bilir” adlı programda sunucunun “bu toplumu kim yönetecek” sorusuna cevap olarak  bu toplumun evlatları, zaten imamlarını seçtiler dedi.

Daha sonra Mısır’ın yeni emirinin Abdulfettah Sisi olduğunu vurgulayan Ali Cuma peygamberin şu hadisini nakletti:

“Kim bana itaat ederse Allah’a itaat etmiştir. Kim emirine itaat ederse bana itaat etmiştir. Kim bana isyan ederse Allah’a isyan etmiştir. Kim emirine isyan ederse bana isyan etmiştir.”

Daha önce Sisi hakkında hadis uydurmuştu

Bir zamanlar Mısır'ın Müftülük görevini yürüten ve İslam aleminin itibar gördüğü alimlerinden biri olan Ali Cuma, 3 Temmuz'da gerçekleştirilen darbenin ardından cuntacılara destek vermiş, Müslüman kesimin tepkisini çekmişti.

Peygamber’in Mısır ordusu konusunda uyarılarda bulunduğu belirten Cuma, Sahih-i Muslim kitabında rivayet edildiğini iddia ettiği şu sözleri paylaşmıştı, “İnsanlardan fitneden en uzak olanları, Batı (Mısır) ordusudur.”

Ancak Ali Cuma’nın böyle bir hadis nakletmesinden sonra islam alimlerinden Ali Cuma’ya tepkiler geldi. Sahih-i Muslim ve diğer hadis kitaplarında böyle bir hadisin olmadığını ve bu hadisin Ali Cuma tarafından uydurulmuş bir hadis olduğunu belirttiler.

Abdulfettah Sisi'yi övmek için hutbesinde uydurma bir hadis zikreden Mısır eski müftüsü Ali Cuma, Müslüman Kardeşler'e ağır eleştirilerde bulunuyordu. İhvan hareketi hakkında ‘'Resulullah'a mı inanacağız, yoksa Allah'ın kalplerine, ruhlarına, akıllarına ve davranışlarına mühür vurduğu bu günahkarlara mı inanacağız? Kesinlikle Resulullah'a inanacağız.'' diyordu. 

Etiketler : #   #Mısırlı   #müftü:   #Sisi'ye   #isyan   #eden   #Peygamber'e   #isyan   #etmiştir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN