"Müfettişler sadece ocağın dışını denetliyorlardı"

Soma'da yaşanan faciadan izinli olduğu için kurtulan maden işçisi bilinmeyen bazı gerçekleri açıkladı. Vedat Apaydın isimli işçi, maden ocağını denetime gelen müfettişlerin ocaklara inmediğini iddia etti.

16-05-2014


Facianın yaşandığı Soma'daki madende çalışan ve izinli olduğu için olay günü işe gitmeyince faciadan kurtulan Vedat Apaydın, "Olay günü izinli olduğum için gitmedim. Bu maden ocağında sürekli sorunlar oluyordu. 4 ay önce de biz 'Madende sıcaklık fazla' diye yetkililere söyledik. Başmühendisler Mehmet Efe ve Koray Karadağ'a bunları söyledik. Ancak onlar 'Biz fazla hava verirsek burası yanar' dediler. Söylediklerimizi dikkate almadılar ve ikisi de bu olayda öldü. Denetimlere gelen müfettişler ise hiç ocağın içine inmiyor, ocağın dışında temiz olan bölgeleri geziyor" dedi.

Apaydın, "Biz Elmadere köyünde 2004'ten önce yeraltında çalışmak tehlikelidir diye çalışmıyorduk. Hayvancılık ve tütün ekerek geçimimizi sağlıyorduk. 2004'ten sonra mazota zam geldi, tütün özel sektöre geçti, biz de geçimimizi sağlamak için bize 13 kilometre uzaklıktaki bu ocakta çalışmaya başladık" dedi. 

(Timeturk)

Etiketler : #Müfettişler   #sadece   #ocağın   #dışını   #denetliyorlardı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN