"NATO sekreteri artık Türk olmalı"

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Siyasi İşlerden Sorumlu eski Müsteşarı ve ABD’nin eski NATO Daimi Temsilcisi Nicholas Burns, Türkiye’ye NATO içerisinde liderlik etme imkanının sunulmasının zamanının geldiğini söyledi.

02-04-2012


 

Star gazetesinin haberine göre Harvard Üniversitesi John F. Kennedy Yönetim Okulu’nda diplomasi ve uluslararası siyaset bilimi profesörü olan Burns, Chicago’da verdiği Avrupa ve transatlantik ittifak konulu bir konferansta Türkiye’yle ilgili övgü dolu sözler sarf etti.

Türkiye'nin Ortadoğu'da siyasi önemi artıyor

Burns, Arap ayaklanmaları ve ekonomik kriz hakkında düşünüldüğünde, Türkiye’nin özellikle Ortadoğu’da siyasi öneminin arttığını belirterek,"Türkiye, siyasi, askeri ve ekonomik güç olarak yükseliyor. Ekonomik büyüme verileri ve siyasi etki açısından baktığınızda, Türkiye muhtemelen NATO ittifakı içerisinde bu durumdaki tek ülke. Birçok Arapla diyaloğuma dayanarak söyleyebilirim ki Türkiye şu anda Avrupa ülkeleri arasında Ortadoğu’daki belki de en etkili ülke. Bu olağanüstü bir gelişme’’ dedi.

Artık güç dengeleri değişiyor

Burns, NATO içerisinde Türkiye’ye liderlik imkanlarının sunulması gerektiğini düşündüğünü kaydederek, ‘’Bugüne kadar bir Türk NATO Genel Sekreteri hiç olmadı. Zaman zaman Afganistan’daki ISAF misyonlarına Türk generaller komuta etmiş olsa da Türkiye, sürekli bir temelde askeri misyonlarımıza hiç öncülük etmedi. Zaman zaman güç dengeleri değişir ve şu anda da bunun olduğunu görüyoruz” dedi.

Türkiye’yi lider olarak görmeliyiz

Türkiye’nin NATO ittifakı içerisinde yer almasından dolayı çok diğer üyelerin çok şanslı olduğunu belirten Burns “Türkiye’nin varlığı, ittifakı güçlendiriyor. Dolayısıyla, benim düşünceme göre ki burada kişisel olarak konuşuyorum, NATO’yu destekleyen bizler, hepimiz Türkiye’ye lider olma, lider olarak kabul görme ve hak ettiği etkiye sahip olma imkanlarını sunmalıyız’’ dedi.

Etiketler : #NATO   #sekreteri   #artık   #Türk   #olmalı   
YORUMLAR
  • abdullah   06-04-2012 11:40

    zaten her canlı türktür(!) bakınız nato kelimesini ele alalım orada "t" harfi var değilmi t harfini çıkarın ve tersinden okuyun a ilk harf olduğu için ilk sırada yeralmalı (herşey bir kurala dayanıyor ya) ne çıkıyor "ona" peki "ona" nedir bunun 2 anlamı var 1) ona ayçiçek yağıdır ve türk malıdır dolayısı ile natoda türktür 2) diğer teori ise şu "ona" türke atıftır yani her yol türke çıkıyor hatta yollar bile türk nerden mi çıkardım "yol" kelimesinin tesi nedir? "loy" bunun içinde delilimiz "hele loy loy loy kibar yarim esmerim. bu şarkı türkçe bundan dolyıdırki yollar bile türktür. bi teşekürü çok görmeyin kilo aldınız sayemde hatta kilo demişken tüm kilolarında türk olduğunu ıspatlayacaktım sona bir kelime ekleyin ne oluyor >>>>>devamı sonraki programda :):) wesselam

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN