'PKK çocuğumu ver' eylemi 4. gününde

Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından kaçırılan annelerin Büyükşehir Belediyesi önündeki oturma eylemleri sürüyor.

22-05-2014


BDP ve partili belediyeler tarafından düzenlenen etkinlikler sırasında PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddia edilen çocukların anneleri, çocuklarının iadesini istiyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin BDP'nin elinde olmasından dolayı eylemlerini burada gerçekleştirmeye karar veren anneler, "çocuklarının henüz reşit olmadığını, siyasi bir düşüncelerinin olamayacağını ve kendi iradeleriyle dağa çıkamayacaklarını" söylüyor.

23 Nisan günü Lice ilçesine götürülen ve burada PKK’ya katıldığı ortaya çıkan 14 çocuktan biri olan Sinan Gökçüm, annesinin başlattığı eylem nedeniyle geri gönderilmişti. Aynı gün MEGAM-DER ile örgütün lise yapılanması tarafından düzenlenen pikniğe katılan Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Anadolu Lisesi öğrencileri Halime Gündüz(15) ile Fırat Aydın Eren de (15) Lice’de PKK tarafından kaçırıldı.

Adana’da ikamet eden Diyarbakırlı Temel ailesinin 15 yaşındaki kaporta çırağı Hatip Temel ise 4 Nisan’da Şanlıurfa’da yapılan Öcalan’ın doğum günü etkinliklerine katıldıktan sonra bir daha dönmedi. Aileler yaptığı araştırmada çocuklarının PKK’nın elinde olduğunu öğrendi. Tüm girişimlere rağmen çocuklarının geri gönderilmediğini belirten acılı aileler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki eylemleri devam ediyor. Çocukların fotoğraflarını taşıyan acılı anneler, gözyaşı döktü çocuklarının serbest bırakılmasını istedi. Aileler '23 Nisan’da götürülen çocukları geri verin', '15 yaşındaki çocukların siyasi düşüncesi olamaz', 'Çocukların eli kalem tutmalı silah değil' yazılı pankartlar taşıdı.

Lise öğrencisi Halime Gündüz’ün annesi Safiye Gündüz ise kızını 15 yaşına kadar bin bir zahmetle büyüttüğünü söyledi. 3 gündür burada eylem yaptıklarını ancak hiçbir yetkili kendilerini sormadığını belirten Gündüz, belediye yetkililerin buraya gelmediğini anlattı. Gündüz, ”Onlar da anne ve babadır gelsinler derdimizi sorsunlar.“ dedi.

'GÜLTAN KIŞANAK VE SELAHATTİN DEMİRTAŞ DERDİMİZİ SORMUYORLAR ONLAR DA ANNE-BABA'

Herkesten yardım istediğini ifade eden Gündüz, “Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş gelip derdimizi sormuyor. Onlar da gelsin bilsinler ki anne ve baba acısı nedir. 3 gündür buradayız, bize hiç selam bile vermiyorlar. Çocuklarımızdan hiçbir haber alamadık. Çocuklarımızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Annelerden Yüksel Karaşi ise oğlu Ali'yi gelene kadar hiçbir yere gitmeyeceğini söyledi. Karaşi, ”Bir tek oğlum vardı onu da benden aldılar götürdüler. Oğlumu geri istiyorum, bana getirsinler. Selahattin Demirtaş diyor ki çocuklar kendi kendiliğinden gitmişler. Bu çocuklar kuş oldu uçmadı, nasıl gittiler bu çocuklar.” dedi.

AK PARTİLİ YÖNETİCİLERDEN ZİYARET

Bu arada AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri belediye önündeki oturma eylemi yapan acılı anneleri ziyaret etti.

Annelerle sohbet eden Altaç, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çocukların serbest bırakılması gerektiğini anlatan Altaç, parti ve hükümet olarak çocukların ailelerine kavuşmaları için gayret göstereceklerini söyledi. Çocukların dağa çıkartılmasını hiçbir ahlaki yanının olmadığını belirten Altaç, bu olayların çözüm süreciyle bağdaşmadığını belirtti. Oturma eylemlerini desteklediğini vurgulayan Altaç, eylemi anlamlı bulduklarını kaydetti.

Bu arada 15 yaşındaki Halime Gündüz'ün annesinin teyzesi baygınlık geçirdi. Yaşlı kadın, olay yerine çağrılan ambulansla, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #'PKK   #çocuğumu   #ver'   #eylemi   #4.   #gününde   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN