"Ramazan dinlenme ayı değil, 'din'lenme ayıdır"

Yazar Ahmed Kalkan, Şirinevler'de faaliyet gösteren Kur'an Nesli Kültür Merkezi'nde, doğru Ramazan algı ve pratiğinin ne olması gerektiği üzerine bir konferans verdi.

06-09-2009


İslam ve Hayat

Yazar Ahmed Kalkan, Şirinevler'de faaliyet gösteren Kur'an Nesli Kültür Merkezi'nde doğru Ramazan algı ve pratiğinin ne olması gerektiği üzerine bir konferans verdi. "Ramazan nedir, ne değildir?" başlığını taşıyan konferans büyük ilgi görürken, Ahmed Kalkan konferans sonunda kitaplarını imzaladı. 

Konferans, İbrahim Ethem Şekerli'nin Kur'an'ın Ramazan'la ilgili ayetlerini tilaveti ve meallerini okumasıyla başladı.

Kur'an'ın Ramazan'ı temelde oruç, zekat veya itikaf ayı olarak değil, Kur'an'ın indirildiği ay olarak nitelendirildiğini hatırlatan Kalkan, Ramazan'la ilgili ayetlere dikkat edildiğinde, bu ayetlerde orucun veya zekatın özelliklerine değil, Kur'an'ın özelliklerine vurgu yapıldığının görüleceğini ifade etti. Kalkan, Kur'an'sız bir Ramazan'ın içi boş, köşksüz bir cennete benzeyeceğini sözlerine ekledi. 

Yüce Allah'ın, Kadir Sûresi'nde Kur'an'ın inzâl olunduğu geceyi bin aydan hayırlı olarak vasfettiğini kaydeden Ahmed Kalkan, "Kur'an indiği geceyi bin yıldan hayırlı kılıyorsa, bizim zihinlerimize, kalplerimize inerse ne büyük sonuçlar doğurur, bunu düşünmeliyiz. Ramazan'ı Ramazan yapan Kur'an'dır. O halde Ramazan'ı Kur'an bilinciyle idrak etmeliyiz. Aksi halde niyetle diyetin farkının kalmadığı anlayışlar ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

Kalkan, şöyle devam etti:

"Ramazan Kur'an ayıdır. Peki ne değildir? Eğlence ayı değildir. Festival ve ziyafet ayı değildir. Gönlümüzü doyurma ayında midelerimizi doldurma yanlışına düşmemeliyiz. Açlık ayı olması gerekirken onu tıkınma ayına çevirmemeliyiz. Ramazan itikaf ayıdır, arınma ve dirilme ayıdır. Asla uyku ve uyuşukluk ayı değildir. Tembellik ve miskinlik ayı değildir. Ramazan dinlenme ayı değil, 'din'lenme ayıdır."       

Etiketler : #Ramazan   #dinlenme   #ayı   #değil   #   #'din'lenme   #ayıdır   #   
YORUMLAR
  • MURAT ERASLAN   08-09-2009 01:42

    Allah razı olsun gayretlerinizden oturu. Rabbim nice hayırlı isleri tekrarlamanızı nasip etmesi temennisi ile. Allah a emanet olunuz.

  • MAKSUT   07-09-2009 11:08

    SELAM OLSUN KUTLU YOLUN ULVİ YOLCULARINA ....SELAM OLSUN AZİZ KARDEŞLERİME..SELAM OLSUN ÇAGIN KİRLİLİKLERİNDEN ARINA BİLENLERE....

  • İXSAN GÜZEL   07-09-2009 10:10

    BU PROGRAMI YAPAN VE ,BU PROGRAMA İŞTİRAK EDEN HOCALARIMIZDAN VE TANIMADIGIM KARDEŞLERİMDEN ALLAH RAZI OOLSUN....DİLERİM HEPİMİZ RAMAZANIN RUHUNA UYGUN BİRŞEKİLDE YAŞARIZ...AHMET HOCAMIZI GERÇEKTEN SEVİYORUZ,İNANIYORUZ Kİ ODA BİZİ SEVİYOR

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN