"Ramazan karnaval ayı değil" eylemi

Adana Seyhan Kültür Merkezi önünde yapılan eylemde "Karnaval Ramazan'ın ruhuna aykırıdır" denilerek belediyenin Ramazan etkinlikleri protesto edildi

03-09-2009


Ramazan ayı dolayısıyla “Ramazan Etkinlikleri” adı altında yapılanları değerlendiren ve yerel Seyhan Belediyesi başta olmak üzere tüm yerel yönetimleri uyaran Tüketiciler Birliği Adana Şube Başkanı Dr. Ramazan Yıldız; "Ramazan`ı eğlence ayına dönüştürmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Yıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “11 ay boyunca doğru dürüst bir etkinlik yapmayan Seyhan Belediyesi bu ayda “Ramazan Etkinlikleri” adı altında Adana’ya adeta bir karnaval havası vermektedir. Hani bizim geleneğimizde Ramazan açların doyurulduğu, yoksulların gözetildiği aydı?

Milletin parasını sorumsuzca bir ay boyunca çarçur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Yapılan etkinlikler Ramazan ruhuna uygun olmadığı gibi ciddi şekilde gürültü kirliliğine sebebiyet vermektedir. İftar saatine 2-3 saat kala alabildiğine yüksek sesle arabesk, yabancı ve pop müziğin çalınarak bazen de inancımızla hiçbir alakası olamayan illüzyon gösterileri adı altında sihirbazlık gösterilerinin yapıldığı insanları çalgılarla iftar açmak zorunda bırakıldığı bir etkinlik Ramazanın neresine sığdırılıyor?

Şunu açıkça söylüyoruz: Burası Brezilya değil Türkiye’dir. Kim ki karnaval yapmak istiyorsa Brezilya'ya gitsin. Hiç kimsenin bu milletin inancıyla oynamaya hakkı yoktur. "Ak Belediyecilik" dediniz öyleyse ak hizmet yapın, milletin içini karartmayın. “Seyhanlı Efendi biz hizmetkârız” dediniz, öyleyse milletin değerlerine uygun çalışmalar yapın. Yok, durum değişti efendi siz olduysanız bu millet buna izin vermez ve vermeyecektir."

(Sinan Çoban / ittikahaber)

Etiketler : #Ramazan   #karnaval   #ayı   #değil   #eylemi   
YORUMLAR
  • muhacirin   07-10-2009 11:27

    tüm benliğimizle yazdıklarınıza katılıyoruz .ak belediyeler kendini böyle sevdirmeye çalışırsa sonu geçen dönem bafra belediye başkanlığı yapan zatı muhterem gibi olur.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN