"Tesettür de oruç gibi Allah'ın emri"

Tesettüre Çağrı Platformu, Ramazan ayı münasebetiyle bir basın açıklaması yaparak, tüm İslam Âlemi'nin Ramazan'ını tebrik etti. Açıklamada, oruç, nasıl Allah'ın bir emriyse tesettüründe aynen Allah'ın emiri olduğu vurgusu yapıldı.

24-07-2012


Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ), mübarek Ramazan ayı münasebetiyle bir basın açıklaması yaparak, tüm İslam Âlemi'nin Ramazan'ı tebrik edildi. Açıklamada, Ramazan-ı şerif' İslam'ın ve Kuran-ı Kerim'in ayetleriyle farz olduğu hatırlatılarak, oruç, nasıl Allah'ın bir emriyse tesettüründe aynen Allah'ın emri olduğu vurgusu yapıldı.

Tesettüre Çağrı Platformu adına basın açıklamasını okuyan platform sözcülerinden Mehmet Duyu, Ramazan'ın bir fırsat olduğu ve insanın eline her zaman geçilmediğini belirterek, bizlerin, bu seneki Ramazan ayına erişmemizin, gelecek sene de erişeceğimizin bir garantinin olmadığını belirtti.

Zihnimiz ve Tefekkürümüzle Oruçlu Olmalıyız

Duyu, bu mübarek ayda gereği gibi istifade etmek gerektiğini açıklayarak, bazı tavsiyelerde bulundu. Kur'an-ı Kerim'in bu ayda nazil olduğu için, bu hidayet rehberinin her gün düzenli olarak mukabele şeklinde okunması gerektiğini söyleyerek, Ramazan tavsiyelerine şöyle devam etti:

- Gerçek manada tövbe ve istiğfar etmeli ve küçük büyük tüm günah ve masiyetlerden ellerimizi çekmeliyiz.

- Bedenlerimize açlık ve susuzluğu tattırmakla, bir nebze nefsimize galebe çalmış ve şeytanımızı kahretme yoluna girmiş bulunuyorken, diğer taraftan uzuvlarımızla Şeytan'ı ve nefsimizi memnun etmeyelim. Yani her şeyimizle; kulak, el ayak ve gözlerimizle hatta mümkün ise zihnimizle tefekkürümüzle oruçlu olmalıyız.

Oruç Sosyal Bir İbadettir

- Yoksul ve kimsesizleri gözeterek, sadakalar vererek orucun aynı zamanda bir sosyal ibadet olduğunu hatırlamaya çalışmalıyız.

- Komşularımızı iftar yemeklerine davet ederek, zayıflamış olan toplumsal ilişkileri canlandırmalı ve Ramazan-ı Şerif'i ibadetle zikir ve salavatlarla süslemeye gayret göstermeliyiz.

- Kadir gecesini yakalamak adına her gecesini değerlendirmeli ve son on günde i'tikafa girmeye çalışmalıyız.

Tesettürsüzlük Hastalığına Karşı Bütün Müslümanlar Daha Fazla Duyarlı Olmalı

Duyu, yaptığı basın açıklamasında oruç, nasıl Allah'ın bir emriyse tesettüründe aynen Allah'ın emirlerinden bir emir olduğuna vurgu yaparak, toplumu yaygın bir şekilde kuşatmış olan tesettürsüzlük veya çıplaklık hastalığına karşı bütün Müslümanları daha fazla duyarlı olmaya davet etti.

Duyu, Müslümanların Allah'ın diğer emirlerine sarıldıkları gibi tesettür emrine de ilk başta kendi ailelerinden başlamak üzere bütün çevrelerinde bu hassasiyeti taşımalıdır diyerek, basın açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ey cennetin ayaklarının altında olduğu müjdesine mazhar olan bacılarımız! Nesillerimizin ve toplumumuzun dünya ve ahiret selameti sizlerin Allah'ın emirlerine karşı hassasiyetinize bağlıdır. Kur'an'ın inmeye başladığı bu mübarek ayı başlangıç kılarak Tesettürlü olan bacılarımızın tesettürlerine daha sıkı riayet etmelerini, şimdiye kadar tesettüre bürünmeyen bacılarımızın da Allah'ın tesettür emrini yerine getirmeye davet ediyoruz."

Duyu açıklamasının sonunda, Ramazan'ın İslam Ümmet'i için hayır, bereket ve kurtuluşlar getirmesi temennisinde bulunarak açıklamasının bitirdi.

(Haber: Osman İçli-İLKHA)  

Etiketler : #Tesettür   #de   #oruç   #gibi   #Allah'ın   #emri   
YORUMLAR
  • i.metin   25-07-2012 22:39

    Sorumluluk çağrısında bulunanlardan Allah razı olsun

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN