"Türk etkinlikleri"nde Hz. Peygamber'e hakaret

Paris`te Tekfen ve Fevziye Mektepleri'nin finansörlüğünde sözleri Hz. Peygamber'e hakaret içeren müzik dinletisi yapıldı.

13-10-2009


Batılı ülkelerde Hz. Peygamber'e yapılan saygısızlıklara bir yenisi daha eklendi. Fransa'nın başkenti Paris'teki Türk etkinliklerinde, Türk şirketlerin finansörlüğündeki bir müzik dinletisinde, sözleri "Ârap Muhammed`e ve onun halifesi Ali'ye lanet olsun, Mekke'yi toprak örtsün, Nebînin şehri Medine'nin altı üstüne dönsün" denildi.

Hakaretlere bizzat şahit olan Yasemin Berkol isimli bir Müslüman, konuyu Milli Gazete'ye mektupla bildirdi. Mektup şöyle:

"8 Ekim 2009 Perşembe günü saat: 12.30`da Paris Petit Palais adlı güzel sanatlar müzesinde bir konser verildi.

Fransa'da Türk Sezonu adı altındaki etkinliklerden biri olan ve Tekfen ve Fevziye Okulları Vakfı tarafından desteklenen bir etkinlik bu.

Türk ve Fransız müzisyenlerin katıldığı bu konserde Peygamberimize ağır hakaret ve küfür edildi, ben bir Müslüman olarak bu denli hakaretten üzüntü duydum ve salondaki Türk izleyicilerden de tepki gelmemesi beni daha da hırslandırdı.

Aşağıda Fransızca ve Türkçe tercümesini yazdığım bu şiir barok müzik bestesiyle bir soprano tarafından İtalyanca okundu ancak Fransızca tercümesi el broşüründe izleyicilere sunuldu ve bol bol alkışlandı.

"....... Ah que soit maudit l'Arabe Mohamet et son successeur Ali, que le sol recouvre la Mecque, que tombe sens dessous-dessous Medinet al-nabî........."

"Ah Arab Muhammed'e ve onun halifesi Ali'ye lânet olsun, Mekke'yi toprak örtsün, Nebînin şehri Medine'nin altı üstüne dönsün..." Avrupalıların her fırsatta Müslümanlara hakaret ettiği biliniyor ama bizzat Türk kültür ve sanat adamlarının yönetiminde, Türk vakıflarının ve Dışişlerinin parasıyla düzenlenen bu etkinlikler arasında bu hakaret gözden kaçan bir kaza olamaz! Bu bir skandaldır. Siz basın mensuplarını duyarlı olmaya davet ediyorum."

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Türk   #etkinliklerinde   #Hz.   #Peygamber'e   #hakaret   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN