"Yahudi soykırımı ticari bir fenomen"

Avrupalı ünlü tarihçi David Irving, Yahudi soykırımı iddiaları hakkında çarpıcı tespitlerde bulundu: Yahudi Soykırımı bir slogan, Kleenex (kutu mendil) ya da Xerox Yazıcıları gibi bir ürün.

07-09-2009


Avrupalı ünlü tarihçi David Irving, İspanyol gazetesi El Mundo'ya verdiği röportajla Yahudi soykırımı iddialarına sert bir eleştiri getirdi.

El Mundo'nun İkinci Dünya Savaşı'nın başlangıcının 70. yıldönümü anısına birçok tarihçi ile seri halinde gerçekleştirdiği röportajlarda Irving, "Yahudi Soykırımı bir slogan, Kleenex (kutu mendil) ya da Xerox Yazıcıları gibi bir ürün. Onu ticari bir fenomene dönüştürdüler ve ondan film yaparak milyonlar kazanmayı başardılar" dedi.

Röportaj, siyonistlerin gazetelerinden Yediot Ajaronot, Haaretz ve Maariv'de de yankı buldu. Irving, Yahudi soykırımı iddialarını reddettiği için 2006 yılında Avusturya'da 11 ay hapis yattıktan sonra özür dilemiş ve serbest bırakılmıştı

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

Röportajın yayımlanmasının ardından İspanya dahil bütün dünyadan tepkiler geldi. El Mundo ise editoryal bir yazı yayımlayarak, "Irving'in söylediği çoğu şeyle aynı fikirde değiliz ama onun bunları dile getirme hakkını savunuyoruz" dedi. Gazete, röportajı yayımlamalarının sebebini ifade özgürlüğüne dayandırdı.

GAZETEYE MEKTUP

Siyonistlerin Yahudi Soykırımı Müzesi Müdürü Avner Shalev de El Mundo'ya bir mektup yazarak cevap verdi: "Bu konu hakkında bazı şeyler 'karşıt' ya da 'taraftar' olmanıza izin vermiyor. Gazete hak etmeyen birine meşruluk veriyor. Ciddi bir gazetenin anti-Semitizm için platform sağlaması düşünülemez."

İRVİNG GAZ ODALARI YOK DİYORDU

Yahudi soykırımını reddeden ve Auschwitz toplama kampında gaz odalarının olmadığını öne süren İngiliz tarihçi David Irving, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yargılanarak üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 11 ay hapisten sonra ise salıverilmişti.

Kendisini 'gerçek tarih'in savunucusu olarak niteleyen İrving, İkinci Dünya Savaşı sırasında milyonlarca Yahudinin sistematik olarak öldürülüşünü reddediyor ve bunu temel alan kitaplar yayınlıyor. Yahudi soykırımını reddetmek Avrupa'nın tamamına yakınında hapis cezası olan bir suç.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Yahudi   #soykırımı   #ticari   #bir   #fenomen   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN