"Yaz tatili"ni böyle ihya ediyorlar

Özgür-der Çorum Şubesi, Yaz Okulu faaliyetlerine başladı. Salı ve Perşembe günleri öğleden önce lise ve üniversite düzeyinde, öğleden sonra ise miniklere yönelik yaz okulu dersleri toplam 6 hafta sürecek.

08-07-2008


İslam ve Hayat

Yaz geldi, fakat durmak yok. Bizler için tatil diye bir kavram yok. Atıl kalmak bize göre değil. Zira biz "bir işte yorulunca diğer bir işe geçmekle" emrolunmuş insanlarız. Çünkü biz Müslümanız. Bu bilinçle hareket eden Müslümanların kurum ve kuruluşları yazı da en iyi şekilde değerlendirme cehdi gösteriyor. Şimdi yaz okullarında ve Kur'an kurslarında yeni bir öğrenme sürecine giriliyor. Yazın bereketi bu çalışmalarla bereketleniyor.

Özgür-der Çorum Şubesi de, bu bilinçle Yaz Okulu faaliyetlerine başladı. Salı ve Perşembe günleri öğleden önce lise ve üniversite düzeyinde, öğleden sonra ise miniklere yönelik yaz okulu dersleri toplam 6 hafta sürecek.

Gençlere yönelik derslerde İslam tarihinde öne çıkan ekollerden Cebriye, Mutezile, Ebu Hanife ve Rey Ekolü, Maliki, Şia, Hanbelî ve Şafii ekolleri ele alınacak. Üçer saatlik derslerde ilk ders Kur’an dersleri olarak belirlenmiş. Modern kavramlardan Modernizm, Ulusçuluk/Milliyetçilik, Demokrasi, Laiklik, Sosyalizm, Kapitalizm gibi kavramlar da işlenen konular arasında. Ayrıca öncü şahsiyetlerden Cemaleddin Efgani, Muhammed Abduh, M.Akif Ersoy, Seyyid Kutup, Ali Şeraiti, Aliya İzzet Begoviç ve Ercümend Özkan da ders konuları arasında yer alıyor.

Son olarak gençlere yönelik tartışma-müzakere formatında "Nasıl Bir Tartışma Üslubu?", "Nasıl Bir İlah'a İnanıyoruz?" "Nasıl Bir Kitaba İnanıyoruz?", "Nasıl Bir Peygambere İnanıyoruz?", "Nasıl Bir Ahirete İnanıyoruz?" "Nasıl Bir İbadet Anlayışımız Var?" gibi konular da yaz okulu çerçevesinde işlenen konular arasında.

 

Minikler de yine öğleden sonra 3 saatlik program dâhilinde yaz okuluna devam etmekteler. İlk ders miniklerin kişisel gelişimlerinin ortaya çıkarılmasına yönelik olarak Bağlama kursu olarak belirlendi. İkinci derste Satranç kursu da yine miniklerin zekâ gelişimine ve sosyal ilişkilerinde zenginliğe vesile olması sebebiyle oluşturuldu. Oldukça neşeli bir ortamda işlenen derslerin sonuncusu da Drama/Öykü tarzında işleniyor. Bu arada yaz okulu derslerinin bitiminde gençlere yönelik piknik etkinliği düzenleneceği bildirildi.

 

 

 

 

Etiketler : #Yaz   #tatilini   #böyle   #ihya   #ediyorlar   
YORUMLAR
  • Adatepeli   08-07-2008 20:59

    selam corumlu kardeslerim, bu haberi okuyunca ve resimlerdeki görüntüleri görünce cok duygulandim... Allah hepinizden razi olsun... gercekten cok güzel bir düüsünce tatili ! böyle güzel bir programla degerlendirme düsüncesi... insaallah bu calisma bir örneklik teskil eder bizlerde bulundugumuz yörelerde böyle calismalari organize ederiz... Ögrenci kardeslerimizinde böyle kendilerine sahip cikan abilerinin ablalarinin oldugu icin Allah a ne kadar dua etseler azdir... hayirli calismalarin harmani olmasi ümidiyle... selam ve dua...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN