"Yerleşim inşaatlarına hız verilmesi Abbas’ın kirli ilişkilerini ortaya çıkardı"

Hamas’ın parlamento grubu sözcüsü Salah el-Berdevil, Batı Yaka ve Kudüs’te Yahudi yerleşim birimi inşaatlarına hız verilmesinin, Siyonist terör devletiyle başkanlığı bitmiş olan Mahmut Abbas arasındaki kirli ilişkiyi gün yüzüne çıkardığını belirtti.

03-03-2009


İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden ve Hamas’ın parlamento grubu sözcüsü Salah el-Berdevil, Batı Yaka ve Kudüs’te Yahudi yerleşim birimi inşaatlarına hız verilmesinin, Siyonist terör devletiyle başkanlığı bitmiş olan Mahmut Abbas arasındaki kirli ilişkiyi gün yüzüne çıkardığını belirtti.

Berdevil, Siyonist işgal devletinin binlerce konut yapmayı planladığına dair haberlerin çıkması üzerine bugün (03 Mart Salı) Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı özel açıklamada şöyle dedi: “Siyonist yerleşimciler için konut yapımı hiçbir zaman durmadı. Yeni olan, Ramallah’taki yönetim ile son zamanlarda yıldızı parlayan aşırı sağcı Likud Partisi arasındaki kirli ve karanlık ilişkinin gün yüzüne çıkmasıdır.”

İşgal devletinin, Özerk Yönetim yetkilileriyle yaptığı görüşmeler yoluyla, binlerce yeni konut inşaa ederek yerleşim birimlerini genişletme faaliyetlerinin üstünü örttüğünü belirten Berdevil, bunun sonucunda, Batı Yaka’daki Yahudi yerleşimcilere ait konutların sayısının katlanarak arttığını, Özerk Yönetimin ise buna karşı bir karar alma ve tavır belirleme cüreti gösteremediğini dile getirdi.

Mahmut Abbas’ın, yerleşim birimlerinin yapımına devam edilmesi durumunda görüşmeleri keseceğine dair yaptığı açıklamaya da değinen Berdevil şöyle dedi: “Buna benzer tavır ve açıklamalarını daha önce olduğu gibi şimdi de işitiyoruz. Fakat bu tavırlar ne yazık ki pratiğe yansıtılmıyor. Genelde söylem ayrı, pratik ayrı oluyor.”

Hamas’ın, Siyonist işgal devletini gaspçı bir varlık olarak gördüğünü belirten Berdevil sözlerini şöyle sürdürdü: “Hamas, işgal devletinin 1948 yılında işgal ettiği topraklarda da, 1967’de işgal ettiği topraklarda da hakkının olmadığına inanıyor. Konut yapımına hız vermesi, yaptığı cürümleri devam ettirmekten ve Filistin halkının haklarını inkâr etmekten başka bir şey değildir.” 

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Yerleşim   #inşaatlarına   #hız   #verilmesi   #Abbas’ın   #kirli   #ilişkilerini   #ortaya   #çıkardı   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN