"Zalimleri, ahlâki gücümüzle dize getirebiliriz"

Şirinevler'de faaliyet gösteren Kur'an Nesli Kültür Merkezi'nde "Müslümanın Ahlâkı" konulu bir konferans veren yazar Ramazan Kayan, "Bizler de bugün, tıpkı Hz. Peygamber’in başardığı gibi ahlâki gücümüzle zalimleri dize getirebiliriz” dedi.

17-09-2009


İslam ve Hayat

Yazar Ramazan Kayan, Şirinevler'de faaliyet gösteren Kur'an Nesli Kültür Merkezi'nde "Müslümanın Ahlâkı" konulu bir konferans verdi. Konferans öncesi bir de iftar yemeği verildi.

Konferans, İbrahim Ethem Şekerli'nin Kur'an tilaveti ve mealini okumasıyla başladı.

Ahlâk konusunda İslam ile batı kültürünün temelde ayrıştıklarını belirterek konuyu aktarmaya başlayan Ramazan Kayan, "Bu konuda bizim referansımız yüce Allah’tır, O’nun vahyidir. Oysa global etik, ölçü olarak aklı almıştır. Dolayısıyla 'yeter ki ahlâk olsun' demek yetmiyor. Mutlaka Kur’ani ahlâkın, Nebevi ahlâkın mücadelesini vermek gerekiyor" dedi.

Yüce Allah’ın Hz. Peygamber’i Kalem Sûresi 4. ayette “yüce bir ahlâk sahibi” olmakla vasfettiğini ve Ahzab Sûresi 21. ayette de bizler için güzel bir örnek olarak takdim ettiğini hatırlatan Kayan, “Cahiliye dönemi Mekkesinde O’ndan daha çok bilgili, O’ndan daha varlıklı, O’ndan daha çok arkası bulunan kişiler vardı. O şartlarda Hz. Muhammed’in Rabbani  seçilme mazhar olmasının sebebi, Kur’an’da buyurulduğu üzere yüce ahlâk sahibi olmasıdır” diye konuştu.
 
Hz. Peygamber’den rivayete dilen “Ben yüce ahlâkı tamamlamak için gönderildim” hadis-i şerifina işaret eden Ramazan Kayan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Görüldüğü üzere Hz. Peygamber’in seçiliş sebebi ahlâk, gönderiliş gayesi ahlâk. Bugünün Müslümanları olarak bizler, bu gerçeği göz önünde bulundurarak yeniden Kur’ani ahlâkı yeniden keşfetmeliyiz. Topluma bir şey vermek isityorsak, öncelikle ahlâkımızla fark atmamız lazım. Şayet Kur’ani ahlâkı hayatımızda belirgin kılarsak, o zaman rahat olun. Kimse bizim mesajımızı engelleyemez. Ne sistem, ne emperyalizm, ne siyonizm, ne şeytan, ne nefis, ne şu, ne bu. O takdirde İslam’ın önüne kimse geçemez.”

Konuşmasının devamında Hz. Peygamber’in hayatından örnekler veren Kayan, “Hz. Peygamber’in ilk başta ne ekonomik gücü, ne insan gücü, ne askeri gücü vardı. Sadece iman ve ahlâk gücüyle daveti başarıya taşımayı bildi. O’nun ahlâkı söz konusu olduğunda düşmanları bile şapka çıkarıyordu. O’na cinlenmiş dediler, fitnelenmiş dediler, sihirbaz dediler fakat asla yalancı, dolandırıcı, güvenilmez kimse demediler, diyemediler. Bizler de bugün, tıpkı Hz. Peygamber’in başardığı gibi ahlâki gücümüzle zalimleri dize getirebiliriz” şeklinde konuştu.

Ramazan Kayan, şimdilerde Kur’an ahlâkı yerine önce piyasa ahlâkının, ardından da “piyasa kuralları”nın hakim olduğunu kaydederek, Müslümanlar olarak ahlâksız bir ticarete, ahlâksız bir siyasete, ahlâkın kurucu unsur olmadığı bir hayat anlayışına hayır diyerek işe başlamamız gerektiğini vurguladı.

 (Fotoğraflar: Selim Dilmen)

Etiketler : #Zalimleri   #   #ahlâki   #gücümüzle   #dize   #getirebiliriz   
YORUMLAR
  • MEHMET AKBAŞ   17-09-2009 17:59

    BİZLERİ YOKTAN VAREDEN VE BİZLERE İZZETLİ, ŞEREFLİ , ONURLU BİR HAYATI YAŞAMAYI BAHŞEDEN YÜCE RABBİMİZE HAMDU SENALAR OLSUN ..RAMAZAN HOCAMIZINDA İFADE ETTİĞİ GİBİ BU TÜR FAALİYETLERİN YAPILDIĞI YERLERİN KIYMETİNİ BİLMEK ZORUNDAYIZ . ÇÜNKÜ BU GİBİ YERLER BİZİM BU ZIVANADAN ÇIKMIŞ TOPLUMDA SIĞINAK OLARAK KULLANACAĞIMIZ YERLERDİR. AHLAKSIZLIK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR İYİLER KÖTÜ . KÖTÜLER İYİ GÖSTERİLMEKTE BU TOPLUMDA . İNSANLAR AMUDA KALKMIŞLAR ÖYLE BAKIYORLAR VE BİZLERİ YAMUK GÖRÜYORLAR OYSA DOĞRU BAKSALAR DOĞRU ANLAŞILACAĞIZ . KINAYICILARIN KINAMASINA ALDIRMADAN AHLAKİ DURUŞUMUZLA İNSANLARIN GÖNÜLLERİNDE TESİR BIRAKACAĞIMIZA İNANIYORUM .KURAN NESLİ KÜLTÜR MERKEZİNDE ÇALIŞMALARDA BULUNAN TÜM KARDEŞLERİ TEBRİK EDİYORUM HER ŞEYE RAĞMEN YOLA DEVAM DİYORUM ALLAH MUVAFFAK ETSİN İNŞAALLAH. ............

  • Ahmet Örs   17-09-2009 11:46

    Kur'an Nesli Kültür Merkezi'ne çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum. Allah çalışmalarını bereketlendirsin. Başta Şükrü Hüseyinoğlu kardeşim olmak üzere emeği geçen bütün dostları tebrik ediyorum.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN