"Zaten sakallılar... Öldürelim, IŞİD'ciydiler deriz!"

Mardin Kızıltepe’de sakallı oldukları için IŞİD’ci denilerek öldürülen biri Suud biri de Suriye’li iki kişinin para için katledildiği ortaya çıktı. PKK’lıların cinayeti işlerken, “Zaten sakallılar, öldürelim, IŞİD’cilerdi deriz” dedikleri belirtildi.

15-10-2014


Kızıltepe’de sakallı oldukları için IŞİDçi diye hunharca işlenen cinayetin ardından büyük bir trajedi çıktı. Fehad İbrahim Elduveric (45) Suudi Arabistan uyruklu bir mühendisti. 4 çocuk babasıydı. Suriye rejiminden kaçan kayınbiraderi Muhammed İbrahim’e gelmişti. Öldürülmeseydi ertesi gün memleketine dönecekti.

Olay günü üzerinde savaş mağduru akrabalarına vermek üzere getirdiği 10 bin TL ile 15 bin riyal vardı. Kürtçe bilmiyor ve sakallıydı. PKK’lılar sırf parasına el koymak için onunla birlikte olan Abdullah Muhammed Latif’i (43) katlettiler.

Latif de geride gözü yaşlı bir eş ve 4 yetim çocuk bıraktı. Muhammed Latif ise, 2 yıl önce Suriye’deki savaştan kaçarak Şam’daki evini terk etmişti. Mardin’de inşaatlarda çalışıyordu. Sakalı vardı ve Kürtçe bilmesi onu da canilerin elinden kurtaramadı.

PKK’lıların IŞİD’in Kobani saldırılarını bahane ederek 6-7 ve ekimde başlattığı sokak eylemleri onlarca ocağa ateş düşürdü. STAR’a konuşan Mardin Kızıltepe’deki maktul yakınları çarpıcı bilgiler verdi. Olay gününü anlatan Muhammed İbrahim, “Suriye’den savaştan kaçtık gelip burada bizi öldürdüler. Ben de aslen Türkiyeliyim. Zamanında babam Suriye’ye yerleşti ve orada doğdum. IŞİD’çi diye öldürülen Fehad İbrahim Elduveric ablamla evliydi. Muhammed Latif de akrabamdı. İkisinin de IŞİD’le bir ilişkisi yoktu” dedi.

İbrahim kiramızı öderdi

Elduveric’in eşi ve çocuklarıyla  bayram ziyaretine geldiğini anlatan İbrahim, “Fehad İbrahim Arabistan’da mühendisti. Ben ve diğer Abdullah Muhammed Latif’le beraber 2 yıl önce Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığındık. İkimiz de Kürdüz. O yüzden Fehad İbrahim aralıklarla gelir bize yardım ederdi. Her gelişte 6 aylık kiramızı öderdi. Bayram için geldi. Öldürülmeseydi bir gün sonra Türkiye’den ayrılacaktı” dedi. Muhammed İbrahim, “Olay günü sabah saat 11 gibi Kızıltepe’ye dönerken şehrin girişinde alıkonuldular. Fehad beni aradı. Maskeli kişilerin kendilerini durdurup kimlik sorduğunu söyledi. ‘Üzerimizdeki parayı almak istiyor, bize IŞİD’çisiniz diyorlar. Kürtçe bilmediğim ve sakallı olduğumuz için sorun çıkarıyorlar’ dedi.

Paralarını alıp, öldürelim

Telefonu onları tutan adamlara verdi, konuştum. Onları bırakın biz Suriyeliyiz dedim. Sonra birden fazla kişinin sesi geldi ve telefon kapandı. Ardından onları çarşıyaya götürmüşler ve üzerlerindeki parayı almışlar. Parayı alalım, zaten sakallılar ‘IŞİD’çileri öldük’ deriz diyerek önce silah sıkmışlar. Ardından da onlarca kişi taşlarla linç ederek ikisini de katletmiş. Onlardan bir daha haber alamayınca polise haber verdim. 2 kişinin cesedinin bulunduğunu söylediler. Cesetlere baktığımda onlar olduğunu anladım” ifadelerini kullandı.

Olay anında orada olanların paraları için öldürüldüklerini söylediğini anlatan İbrahim, “Üzerlerinde 10 bin TL ile 15 bin Suudi Riyali vardı” dedi.

(Kemal Gümüş / Star)

Etiketler : #Zaten   #sakallılar...   #Öldürelim   #   #IŞİD'ciydiler   #deriz!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN