1 milyon yetim var

Haiti'yi yerle bir eden 7 şiddetindeki depremin ardından 1 milyon çocuk yetim kaldı.

20-01-2010


İslam ve Hayat

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Haiti'de deprem öncesi 380 bin olan yetim çocuk sayısı 1 milyona ulaştı. Haiti Sivil Savunma Dairesi, 7 büyüklüğündeki depremde 1 milyon kişinin de evsiz kaldığını bildirdi. Sivil Savunma Dairesi tarafından yapılan açıklamada, felaketzedeler için barınak, gıda, su ve ilaç bulunamadığı belirtildi. Uluslararası yardım kuruluşlar ise endişeli. Sadece 26 çocuğun evlat edinildiğini vurgulayan kuruluşlar, çocukların yeni yuvalarında düzenli olarak kontrolleri sağlanmazsa taciz, kaçakçılık, çocuk satışının olacağı görüşünde. 

İngiliz sivil toplum kuruluşu "Save the Children", depremin "en az 2 milyon çocuğu" etkilediğini bildirdi. STK'nın acil durumların yönetiminden sorumlusu Gareth Owen, 7 büyüklüğündeki depremin ve insani felaketin Haitili çocuklar için çok derin travmaya yol açan bir deneyim olduğunu belirterek, depremden etkilenen 2 milyondan fazla çocuğun birçoğunun yaralandığını ve yetim kaldığını kaydetti.

Çok sayıda çocuğun geceyi sokakta cesetlerin yanında geçirmek zorunda kaldığına işaret eden Gareth, "Çocuklar şokta ve tehlikede. Birçoğu yetim kaldı veya yaralandı. Hemen tedavi edilmeliler. Binlercesi ailelerinden ve arkadaşlarından haber alamıyor" diye konuştu.

Etiketler : #1   #milyon   #yetim   #var   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN