16 yıllık iktidarda 8 bakan 14 sistem değişti

Türkiye’nin en önemli bakanlıklarından olan Milli Eğitim Bakanlığı’nda sistem sürekliliği bir türlü sağlanamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 1920 yılından bugüne 98 yıllık süreçte 79 bakan değiştirirken büyük umutlarla iktidara gelen AK Parti ise 16 yıllık iktidarında 8 bakan değiştirdi.

26-07-2018


Üniversite ve lise sınavları da dâhil olmak üzere toplamda 14 sistem değişikliği yapan AK Parti iktidarı, göreve başlayan her bakanla beraber eğitim sisteminde yeni modeller denedi. Ne yazık ki hiçbir sistem eğitimde kalıcı olmayı başaramadı!

16 YILDA 8 BAKAN DEĞİŞTİ

AK Parti hükümeti, 2002 yılında geldiği dönemlerde eğitimde köklü değişiklikler yaparak kalıcı bir sistem oluşturmayı amaçlamıştı. Fakat 16 yıllık iktidarı döneminde birçok bakanlıkta 2 veya 3 değişiklik yapılırken Milli Eğitim Bakanlığı’nda 8 bakan değiştirildi. Eğitimde kalıcılığı sağlayamayan bakanlar, her değişiklikte öğrenci ve velilerin tepkisini çekti.

130 ÜLKE ARASINDA 101’İNCi SIRADAYIZ

14 yeni sistem değişikliği yapan iktidarın dünya eğitim karnesi de alarm zilleri çalıyor. Sistem değişikliği ile kalıcı olmayı amaçlayan iktidar, ‘Dünya Eğitim Sistemi’ sıralamasında 130 ülke arasında 101’inci sırada yer alıyor. Eğitim karnemizin düşük olması ve eğitim sistemindeki aksaklıkların eğitim camiasından gelen yeni Milli Eğitim Bakanı ile aşılması bekleniyor.

İktidarın 8’inci Milli Eğitim Bakanı olan Prof. Dr. Ziya Selçuk, yaptığı açıklamalarla sistemde yavaş yavaş değişmeler olacağının sinyalini verdi. 16 yıllık iktidarı döneminde 14 sistem değiştiren iktidar, yeni bakanın gelişiyle 15’inci defa sistem değişikliğine gitmiş olacak.

Etiketler : #16   #yıllık   #iktidarda   #8   #bakan   #14   #sistem   #değişti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN