25 başörtülü öğrenci okula alınmıyor!

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesinde başörtüsü taktıkları gerekçesiyle bir aydır okula alınmayan 25 öğrencinin velileri, mağduriyetlerinin biran önce giderilmesini istedi.

18-01-2011


İslam ve Hayat

Türkiye, başörtüsü yasağının çözüldüğü şeklinde bir rehavet yaşarken, sorunun derinliği ve yaygınlığı haberlere yansımaya devam ediyor. Konuyla ilgili gündeme gelen ilk haber Giresun Üniversitesi MYO'da başörtülü iki öğrencinin sınavdan atılması oldu. Haberin detaylarında ise ilgi çeken bir husus vardı. Konuyla ilgili sessizliğini koruyan Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can ise rektörlük seçiminde en az oy al aday olmasına rağmen AK Parti vekili Nurettin Canikli'nin önerisi üzerine atanmıştı. 

25 ÖĞRENCİ BİR AYDIR OKULA ALINMIYOR

Başörtüsü sorunuyla ilgili diğer haber ise Şanlıurfa'dan geldi. Hilvan’da bir aydır okula alınmayan 25 kız öğrencinin velileri, ilk önce Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’na gittiler. Müdür Yardımcısı Yakup Sürücü ile görüşen veliler, durumlarını anlattılar. Kız öğrencileri kesinlikle örtülü bir şekilde okula almayacağını ifade eden Sürücü, öğrencileri bu şekilde alma yetkisinin olmadığını söyledi. 

Kızlarının kendi istekleri doğrultusunda örtündüklerini belirten öğrenci velileri, bu kararlarına da saygı duyduklarını ifade ettiler. Okul yönetiminin yasal dayanak göstermeden keyfi hareket ettiğini belirten veliler, bunun suç olduğunu söylediler.

Daha sonra Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu’na giden mağdur veliler, polislerce okula alınmadılar. Konuyla ilgili açıklama yapan Selam-Der Başkan Yardımcısı Bedih Çiftçi, "Başörtüsü şüphesiz Allah’ın emridir. Ergenliğe giren her kız çocuğu Kur’an’ın örtü emrine muhataptır. Dinen okula giden ve gitmeyen diye bir ayırım yoktur. Bu nedenle başörtüsünün, tesettürün toplumsal hayatın her yerinde serbest olması gerektiğine inanıyoruz. Evde, sokakta, çarşıda, pazarda, okulda, işte tesettüre riayet edilmesi İslam’ın emridir. Namaz gibi oruç gibi bir farzdır. Bu hakikatler ışığında başörtüleriyle okumak isteyen kızlarımıza elbette sahip çıkmalı ve haklarını savunmalıyız.” dedi.
 

Etiketler : #25   #başörtülü   #öğrenci   #okula   #alınmıyor!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN