28 Şubat'ın bittiği yalan!

Adalet ve Özgürlükler Platformu bileşenleri, bu hafta yaptıkları eylemlerde son günlerde sık sık gündeme gelen “28 Şubat’ın izlerinin silindiği” iddialarına yanıt vererek, 28 Şubat’ın bitmediğine dikkat çektiler

07-03-2011


İslam ve Hayat

Adalet ve Özgürlükler Platformu bileşenleri, bu hafta Kocaeli, Sakarya, Ankara, Akyazı ve Konya’da haftalık, Bursa, Van ve Antalya’da ise aylık yaptıkları eylemlerinde Libya halkına destek verirken, iç gündemin bu haftaki önemli konularından olan 28 Şubat’a da değindiler. 28 Şubat’ın bitmediğini ve o döneme damgasını vuran zihniyet ve o zihniyetin aktörleri ile henüz bir hesaplaşmanın gerçekleşmediği ifade edilen eylemlerde, dönemin darbecilerinin yargılanması gerektiği hatırlatıldı.

Sakarya’daki 287. hafta eyleminde Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman tarafından yapılan açıklamada “28 Şubat’ın sorumlularının yargılanmasını istiyoruz. 28 Şubat’ın bütün yönlerinin açığa çıkarılması ve sorumlularının hesaba çekilmesi zamanı gelmiştir. Bu konuda 12 Eylül darbesi ile ilgili olarak şeklen yürütülen bir sorgulama sürecine değil, bütün detayların incelendiği ve sorumluların yargılanacağı bir sürece ihtiyaç vardır.” denildi.

Van Hak ve Özgürlükler Platformu tarafından yapılan 161. eylemde 28 Şubat’ın aktörleriyle henüz hesaplaşılmadığı ifade edildi. VAHÖP adına Umut Işığı Derneği Başkanı Fırat Toprak tarafından okunan basın açıklamasında “28 Şubatın aktörleriyle henüz hesaplaşılmamıştır. Bundan dolayıdır ki darbeci derin yapı Susurluk, Balyoz, Kafes, Eldiven, Şemdinli, Ergenekon vb. değişik isimlerle hala etkinliğini sürdürmektedir. Açık olan bir şey varsa o da darbeler bataklığı kurutulmadan bu toprakların huzur görmeyeceğidir…” denildi.

Bursa Mazlumder Şubesi tarafından yürütülen eylemlerin 15. ayında basın açıklamasını okuyan Cihat Oruç, 28 Şubat ruhunun sürdüğüne dikkat çekerek şöyle konuştu: “Ülkemizde nispeten yumuşamalara rağmen başörtüsü yasağı devam ediyor. Üniversite ve ilköğretim kapılarından öğrenci çevrilebiliyor. İlköğretime başörtülü olarak okula almadıkları öğrencileri,okula devam etmiyor diye para cezası kesilebiliyorlar. Kamusal alan denilen yerler hala başörtülülere kapalı... 28 Şubat Ruhu temizlenmelidir.”

Antalya’da da devam eden adalet ve özgürlükler eyleminde 28 Şubat’ın bittiği iddiasının gerçeği ifade etmediği söylendi. Basın açıklamasından önce Sakarya Adalet Girişimi adına kısa bir selamlama konuşması yapan Beytullah Emrah Önce, 28 Şubat’ın izlerinin silindiği şeklindeki iddiaları eleştirerek, başörtüsünün hâlâ birçok alanda yasaklı olduğunu hatırlattı.

Özgür-der Antalya Temsilciliği adına Vedat Çetinkaya’nın okuduğu basın açıklamasında “28 Şubat dayatmasının planlayıcısı askeri şefler olmak üzere, bu süreçte çeşitli biçimlerde cuntacılara hizmet etmiş tüm sorumluların vakit geçirilmeksizin yargılanmalarını talep ediyor, başta başörtüsü yasağı ve kesintisiz eğitim adı altında İmam Hatip okullarının orta kısımlarının kapatılması kararı olmak üzere darbe düzenini simgeleyen tüm yasak ve dayatmaların bir an önce kaldırılmasını, gasp edilen hakların geri verilmesini talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Etiketler : #28   #Şubat'ın   #bittiği   #yalan!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN