28 Şubatçı zorbalara beklenen operasyonlar başladı

28 Şubat darbesiyle ilgili operasyonlar başladı. 30 ayrı adreste arama yapılıyor. Çevik Bir'in de evi aranıyor.

12-04-2012


28 Şubat soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara'da 12, İstanbul'da 18 olmak üzere toplam 30 adreste arama yapılıyor.

Dönemin orgenerallerinden 'Batı Çalışma Grubu'nun başında olduğu ifade edilen Çevik Bir'in İstanbul ve Ankara'daki evleri aranıyor. Bir hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

O dönem komuta kademesi içinde yer alan emekli tuğgeneraller Erol Özkasnak, Abdullah Kılıçarslan ve İdris Koralp'in evinde de arama yapılıyor. Bu isimlerle ilgili de gözaltı kararı var.

Arama yapılan evlerin tamamına yakını asker kökenli isimlere ait. Soruşturma 28 Şubat döneminin generallerini kapsıyor. Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği. mağdur olanların '28 Şubat'la ilgili yaptığı suç duyuruları üzerine soruşturma başlatmıştı. Operasyona adını veren 28 Şubat 1997'de MGK toplantısı yapılmış ve bir dizi karar açıklanmıştı. Kararlardan sonra Türkiye karanlık bir sürece girmişti.

ÜÇ YIL ÖNCE ÖZ'E İFADE VERMİŞTİ

Eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, 2009 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında zamanın savcısı Zekeriya Öz'e ifade vermişti. Savcı Öz, emekli generalin 28 Şubat'la ilgili şüpheli sıfatıyla ifadesini aldığını açıklamıştı. Çevik Bir'in, 1 yıl sonra da 'Devrimci Karargah Örgütü' soruşturmasında mağdur sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

NUH METE YÜKSEL DE GÖZALTINA ALINABİLİR

Dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Mete Yüksel'in de evinde arama yapıldığı, Yüksel'in gözaltına alınacağı belirtiliyor.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #28   #Şubatçı   #zorbalara   #beklenen   #operasyonlar   #başladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN