28 Şubatçıların İran planı: İçkiyi, uyuşturucuyu yaygınlaştırarak rejimi yıkalım

Çevik Bir, İran rejiminin yıkılması için alkol ve uyuşturucu kullanımının teşvikini önerirken, Güven Erkaya’nın YAŞ toplantısı sonrası verilen yemekte, “Rakı isterim” diye tepinmesi, cuntacıların traji komik halini gözler önüne seriyor...

29-09-2013


28 Şubat darbecilerinin ayyaşlığı ve uyuşturucuyu teşvik için İran’da çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. İran’da rejimini yıkmak için alkol ve uyuşturucu kullanılmasına destek veren 28 Şubat darbecileri, askerlerin tayin ve terfisinin kararlaştırıldığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında içki içmişlerdi. 

BATI EYLEM PLANI’NDA İÇKİ VE UYUŞTURUCU!
28 Şubat sürecinin mimarlarından dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir’in 27 Mayıs 1997 tarihinde hazırladığı “Batı Eylem Planı” adlı belgede, İran’a karşı alınacak tedbir ve eylemler yer alıyor. Çevik Bir imzalı belgede; İran’da çeşitli boylara mensup 24 milyon Türkün bulunduğu hatırlatılıyor ve “İran’daki rejimin zayıflatılması için alkollü içki ve narkotik maddelere alışkanlıklarını sağlayacak faaliyetler desteklenmeli” deniliyor.

GÜVEN ERKAYA DA RAKI GETİRTMİŞTİ

Bilindiği gibi; 3 Ağustos 1996 tarihinde gerçekleşen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonrası verilen yemekte içki krizi yaşanmıştı. Dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya, yemekte içki olmadığı gerekçesiyle dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’a tepki göstermiş, emir subayına dışarıdan rakı aldırtmış ve rakı içmişti. 

BİR, BATI EYLEM PLANINI DA UYGULAMIŞ 
Çevik Bir, 28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından iki ay sonra “Batı Eylem Planı” adlı bir çalışmada bulunmuş, söz konusu planı Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne göndermiş. 
Çevik Bir tarafından 27 Mayıs 1997 tarihinde Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne gönderilen belgede; “Batı Eylem Planı’nda, alınacak tedbirler ve tedbirleri icra edecek Komutanlıklar/Başkanlıklar belirtilmiştir. Daha ast makamların temin edecekleri bilgiler ve icra edecekleri faaliyetler, planda görev verilen Komutanlıklar/Başkanlıklar tarafından (…) belirlenecek ve rapor edilecek. Eylem planına dahil edilmesi uygun görülen faaliyetlerin Batı Kriz Masası Toplantıları’nda gündeme alınarak karara bağlanması sağlanacaktır” deniliyor.

İŞTE İRAN’A KARŞI ALINACAK ŞOK TEDBİRLER!

Çevik Bir tarafından onaylanan “Batı Eylem Planı”nda İran’a karşı alınacak tedbirler şöyle sıralanıyor:
“(…) b- İran’dan kaynaklanan tehdit ve tehlikenin diyalog yoluyla makul çerçeve içinde tutulmaması halinde aşağıdaki tedbirleri almak:
(…) g- Halen İran’da çeşitli boylara mensup 24 milyon Türk bulunduğu göz önünde bulundurularak; 
2- İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı faaliyet gösteren Halkın Mücahitleri Örgütü’nü desteklemek.
3- Türkiye’ye ve diğer ülkelere sığınmış muhalifleri örgütlemek ve desteklemek
4- İran ekonomisini hedef alacak şekilde kaçakçılık faaliyetini desteklemek
6- İran’daki rejimin zayıflatılması için alkollü içki ve narkotik maddelere alışkanlıklarını sağlayacak faaliyetleri desteklemek.

(Yeni Akit)

Etiketler : #28   #Şubatçıların   #İran   #planı:   #İçkiyi   #   #uyuşturucuyu   #yaygınlaştırarak   #rejimi   #yıkalım   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN