3 bin 500 mülteci çocuk Almanya'da kayıp

Almanya’da 11 binden fazla kişinin kayıp olduğu, aralarında reşit olmayan 3 bin 500 mültecinin ve 902'sinin 13 yaş altında bulunduğu belirtildi.

25-12-2018


Federal Emniyet Teşkilatı (BKA), Almanya'da 11 binden fazla kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Kayıp kişilerin 7 binden fazlasının 18 yaşın altındaki çocuk ve gençlerden oluştuğu, bunların yaklaşık yarısının da yanında yetişkin olmayan mülteciler olduğu kaydedildi.

BKA'dan yapılan açıklamada 1 Ekim 2018 tarihi itibarıyla, reşit olmayan yaklaşık 3 bin 500 mültecinin Almanya'da kayıp olarak kayıtlara geçtiği, aralarından 902'sinin ise 13 yaşın altında olduğu bildirildi.

BKA sözcüsü Alman Haber Ajansı'na (dpa) yaptığı açıklamada, bu sayıların tahmini olduğuna dikkat çekerek, kayıp mülteci çocuk ve gençlere ilişkin gerçek sayılara ulaşmanın zor olduğunu belirtti. Sözcü, bazı mültecilerin adlarının farklı şekillerde yazılarak kayıtlara geçtiğini, bunun yanı sıra çoğunda kimlik belgesinin bulunmadığını ifade etti.

Kaybolanların üçte ikisi erkek

BKA'nın verdiği bilgilere göre, kayıpların yaklaşık üçte ikisini erkekler oluşturuyor. Çocuk ve gençlerin "okulda veya ebeveynleri ile yaşadıkları sorunlar ve aşk acısı” gibi nedenlerle ortadan kaybolabildikleri, bunun yanı sıra demans gibi hastalıklara yakalanan yaşlıların da kaybolduğu belirtiliyor.

Bu yılın Kasım ayında, Aşağı Saksonya eyaletinin Uelzen kenti yakınlarında balık avlamak isteyen bir kişi, iki haftadır kayıp olan 80 yaşında bir kadının cesedini bulmuştu. İşlenen bir suçun kurbanı olmadığı tahmin edilen kadının demans hastası olduğu tespit edilmişti.

(Kaynak: Deutsche Welle)

Etiketler : #3   #bin   #500   #mülteci   #çocuk   #Almanya'da   #kayıp   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN