5. yılımızda aynı çizgide, istikrarla...

Sitemiz islamvehayat.com, bundan 5 yıl önce, yeryüzünde hüküm süren şirk ve tuğyana karşı tevhid ve adalet mücadelesine omuz vermek üzere kuruldu. Rabbimizden, ayaklarımızı yolunda sabit kadem kılmasını niyaz ediyoruz. İnşaallah nice 5 yıllara...

29-11-2010


İslam ve Hayat

Sitemiz islamvehayat.com, bundan 5 yıl önce, yeryüzünde hüküm süren şirk ve tuğyana karşı tevhid ve adalet mücadelesine omuz vermek üzere kuruldu. Kurulduğu günden bu yana istikrarlı yayınını ve çizgisini koruyan sitemiz, yeryüzündeki temel çelişkinin, diğer tüm çelişkilerin kendisinden neşet ettiği tevhid-şirk çatışması olduğunun bilincinde olarak tevhidi duruşuna halel getirmemeyi temel gaye edindi.

Yeryüzüne sahip olmak için değil, şahit olmak için geldiğimizi hiçbir zaman unutmamaya ve siteyi de bu bilinçle hazırlamaya gayret ettik.  Hayatı, alemlerin Rabbi yüce Allah’ın çizdiği anlam çerçevesinde algılayıp yaşamanın ve iyiliği emr, kötülükten nehy sorumluluğunu yerine getirmenin İslam’ın temel şartlarından olduğu bilincine sahip bir anlayışla yayın yapmak üzere yola yola çılarken "Hakkımızda" başlığıyla kamuoyuna deklare ettiğimiz gibi, En’am Suresi 162. ayette bildirildiği gibi, bizler, namazı, ibadetleri, hayatı ve ölümü yalnızca alemlerin Rabbi için olanlar arasında bulunmayı varlığının gayesi bilen bir anlayışla yola devam ediyoruz.

Modernizmin insanlara dayatmaya çalıştığı “ya dinsiz bir hayat, ya da hayatsız bir din (hayata müdahil olmayan, vicdanlara hapsedilmiş bir din)” sapması karşısında bizler Allah’ın dininin hayata müdahale etmek ve onu inşa etmek üzere gönderildiği gerçeğinin şahidleri olmayı sürdüreceğiz. Batı kökenli batıl ideolojiler ve Allah’ın Kitabı’ndan uzaklaşmış yanlış din anlayışlarının insanlığın idrakinde yaptığı tahribat karşısında insanlığı alemlerin Rabbinin mübin olan Kitab-ı Kerimine ve Peygamberlerin sonuncusu olan Hz. Muhammed’in kıyamete dek sürecek olan örnekliği(sünneti)ne davet etmek, biricik meselemizdir. Tağutların, zalimlerin, kapitalist sömürücülerin devrildiği, fitne ortadan kalkıp yeryüzünde yalnız Allah’ın dininin hükümdar olduğu günlere ulaşmayı çok istiyoruz, bunun için de sorumluluklarımıza sahip çıkmamız gerektiğini biliyoruz.

İslam’ı sahih bilgi, iman ve amel bütünlüğünde hayatımıza hakim kılıp, iyiliği emr, kötülükten nehy mücadelesine omuz vermenin, hem dünya hem ahiret saadetimizi temin edecek yegane yol olduğunun bilinciyle bu siteyi hazırlıyoruz.

Rabbimizden, ayaklarımızı yolunda sabit kadem kılmasını niyaz ediyoruz. İnşaallah nice 5 yıllara...

Etiketler : #5.   #yılımızda   #aynı   #çizgide   #   #istikrarla...   
YORUMLAR
  • dogan er   11-12-2010 15:25

    ALLAH.CC sizleri ve bizleri kendi yolunda son nefesimize kadar daim eylesin.AMİN....

  • zülküf arslan   11-12-2010 09:03

    rabbim sıratul mustakim üzeri ayaklarınızı sabit kılsın ,ümmetin vahiy bilincinde uyanışına ve zamanın Allah ile aldatıcılarından uzak bi yaşayışa sevk etmesinde sizleride sebeb KILSIN ALLAH HAYRINIZI ARTIRSIN...Bendende bu duamı kabul etsin...

  • necati türkoğlu   10-12-2010 18:07

    hedefine ulaşmanız dileğiyle allah yar ve yardımcınız olsun.

  • TOKAD   09-12-2010 20:42

    İslam ve hayat islamın hayatın hatırlatıcı, uyarıcı duruşunun sürekliliğini sürdürerek yıllarca takip edilmeyi hakedecektir. Şükrü kardeşimizin emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

  • Sakarya Adalet Girişimi   09-12-2010 18:05

    İslam ve Hayat sitesini, Müslümanca bir yaklaşımla izlediği yayın politikası sebebiyle tebrik ediyor, yayın hayatında başarı ve devamlılık diliyoruz.

  • Veysi Selimoğlu   05-12-2010 18:37

    Allahın dininin hayata müdahalesi ve hayatı inşa etmesi gayesinde göstermiş olduğunuz çaba ve gayretten dolayı tebrik ediyorum. Rabbim ecrinizi versin, Mücadelenizde size güç versin. Selam ve dua...

  • Murat DOGAN Fr   04-12-2010 23:26

    Tevhid yolunda gosterdigi caba ve calismalarin onumuzu aydinlatan fenerlerinden olan Islam ve Hayat sitemizin besinci yilini tebrik ediyorum,daha uzun yillara hep beraber.Emegi gecen ve hayir yolunda azimle calisanlardan Allah razi olsun.

  • Adil H.   01-12-2010 01:42

    İslam ve Hayat, tevhidi mücadelede ilkeli duruşun, tavizsizliğin temsilicisi konumunu koruyan nadir haber sitelerinden biri. Bu duruşunu koruyarak nice yıllara ulaşmasını niyaz ederek, özellikle Şükrü Hüseyinoğlu kardeşimize ve çalışma arkadaşlarına dua ediyoruz. Allah razı olsun ve tevhidi mücadele hattını geliştirip muhkemleştirmeye katkınızı arttırsın inşallah.

  • mustafa kocaman   01-12-2010 00:23

    İslamVeHayat,İslam doğru anlaşılsın ve öyle de yaşansın diye 5 yıldır hayatın içinde. Hakikate dair yolculuğunun daha ileriye gitmesi dileğiyle...

  • Mehmed Durmuş   01-12-2010 00:18

    Allah çabalarınızı mübarek etsin. Daha gür seslerle islamın sesi olmayı nasip etsin. Azim ve kararlılığınızın devamını dileriz.

  • MEHMET GÜNDÜZ   30-11-2010 22:59

    İnşallah daha nice beşleri görürüz. Allah bu dik duruşunuzun ecrini verecekt.Allah razı olsun.

  • fikret   30-11-2010 20:05

    bu davanızda bizlerde sizlere dua ederek ve yazılarınızı takip edip,yaşayarak destek olacağız inşallah sa.

  • mehmet maksut   30-11-2010 14:28

    allah zeval vermesin ve kendi yolunda daha nice yıllar hizmet vermeyi nasip etsin

  • hüseyin alan   30-11-2010 00:57

    NİCE HAYIRLARA İNŞAALLAH Biz Müslümanlar için hayrın yayılması normalde bire yediyüz kat hızında, oldukça hızlı, şer'in yayılması hızı ise bire bir katındadır, oldukça yavaştır. Tıpkı İbrahim (s)'ın kendi çağında hacc davetini yaptığında etrafda bulunan elli yüz çadır ve içindekiler kadar insan ve gerisi dağ-taş iken, onun çağrısını yaptığı zamanlar gibi. Mesele çağırmaktı, duyurmaktı esasında, İbrahim de bundan sorumluydu. Yeryüzünde o günlerde yaşayan insanlara ve gelecek de yaşamaya devam edecek olanlara duyurmak ve yaymaksa, Rabbimizin işiydi. Ve çağrıdan tahmini beş bin yıl sonra bile o çağrıyı duyup davete uyan milyonlarca insan var ya, bizler de şahitiz ya, o gibi işte. Müslümanın işi, denizde ada yapmak için deniz doldurma işi gibidir, bir bakıma. Bir süre denize dökülen onca dolgu malzemeleri hiç gözükmez, sanki kaybolup gitmektedir. Ordan burdan aynı işi yapanlar belli bir kasıtla aynı işi yapmaya devam ettiklerinde, sabırla işlerini yapmayı sürdürdüklerinde görülür ki, denizin içinden ada yükselmeye başlayacaktır. Dünya hayatında bunu kim görür, hangi nesle nasip olur bilinmez ama denize dolgu malzemesi atanlar, bir de bakarlar ki, ahiret yurdunda yaptıklarının kat kat fazlası önlerinde kocamanlaşmış olarak durmaktadır. Çünkü yapılan işi gören gözler, kayda geçiren kalemler vardır. Ortada bir şey gözükmüyor, denzi doldurma faliyetleri yapanlar başka işlere dalmışlarsa, ne oluyor hemşerin nedir bu tarzında, toplumda hiç bir tepki de oluşmuyorsa, oradan da anlıyoruz ki, bir sorun var demektir o zaman. Yani şerler yaygın şerliler egemense eğer, hayırlar ve hayırlılar suskun ve aciz demektir. Bu zamanlarda anlaşılmalı ki, şer sahipleri onca dezavantajlarına rağmen daha cesaretli ve azgın, hayır sahipleri ise sünepe ve suskun. Hayır sahipleri hayrı yaymıyor, hakkı dillendirmiyorlardır yani. Bunu nerden anlıyoruz, şerleri ve şerlileri eleştiren, onları gayri meşru ilan edenlerin cılızlığından. Bu zamanlara yetişenler, bu tür zamanlarda yaşayanlar, daha bir dikkatli olmalı, hayırlı ve şerlileri birbirine karıştırmamalı. Sitemizin beşinci yılı mübarek olsun, hayırlı beş yıllar olsun, hayır yayma faaliyetlerinde nice beş yıllara olsun inşaallah. Emeği geçen ve titzlikle hayır yayma üzerinde duran tüm kardeşlerimi kutluyorum. Yaptıklarınızı melekler kayıtlara geçmektedir. Hayır sayfalarınızın kabarık olması duası ile, sevabın hepsini kapmamanız için, güçlerimiz nispetinde bizlerin de yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz, yazı kadrosu olarak.

  • Hakan Biçer   29-11-2010 23:21

    Allah yar ve yardımcınız/yardımcımız olsun, ayağı sağlam basanlardan kılsın son nefese kadar.

  • ömer bitlis   29-11-2010 22:56

    Hayırlara vesile olmaya devam eder inşallah. Allahın muradını yakalama mücadelenizde Allahın yardımcınız olmasını dilerim.

  • islamiyonelis.com   29-11-2010 22:54

    İslam Ve Hayat bir mekteptir. Tevhidi çizgideki bu mektebi çalışmanın devamını niyaz eder, emeği geçen başta editör olmak üzere tüm kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliriz. Selam ve dua ile...

  • hikmet erturk   29-11-2010 22:12

    Özellikle referandumda iyi bir sınav verdi sitemiz.Zamanla o an için hatalarını anlayamayan kardeşlerimizde bu hatalarını göreceklerdir.Zaman bunu gösterecektir.Gerçektende islamvehayat sitesi bir tarihe şahitlik etmiştir.Bu şahitliği için onur duyacağı günlerde saygı ile anılacaktır inşallah.Ben kardeşlerimizi emeklerinden ve dik duruşundan dolayı kutluyorum.Siteye emeği geçen tüm kardeşlerimizide kutluyorum.Allah tüm amellerinizi salih amel olarak yazsın.

  • Ahmet Örs   29-11-2010 20:43

    Hep beraber nice 5 yıllara!

  • beytullah emrah   29-11-2010 20:32

    İslam ve Hayat, okyanustaki güzel adalardan biri olarak kalmaya devam eder inşaAllah. Rabb'imiz çalışmalarınızı bereketlendirsin.

  • ilyas metin   29-11-2010 20:09

    MAŞALLAH, aynı çizgide daha nice yıllara İNŞALLAH

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN