6 bin yetime bayramlık elbise

İHH, Ramazan’da 3 bini Türkiye’de 3 bini yurt dışında olmak üzere 6 bin yetim çocuğu giydirdi. Mahzun yüzler güldürüldü.

15-09-2009


İHH, Ramazan’da 3 bini Türkiye’de 3 bini yurt dışında olmak üzere 6 bin yetim çocuğu giydirdi. Mahzun yüzler güldürüldü.

Ramazanda yaptığı yardımlarla yüz binlerce ihtiyaç sahibinin yüzünü güldüren İHH İnsani Yardım Vakfı, Hz. Peygamber'in bizlere bir emaneti olan yetimleri de unutmadı. İHH yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğü çalışmalarla yetim çocuklara yetimliliklerini bir nebze olsa da unutturdu.

İHH, Ramazan’ın başında başlattığı çalışmayla şimdiye kadar 3 bini Türkiye’de , 3 bini yurt dışında olmak üzere 6 bin yetim çocuğu giydirdi. Mahzun yüzler güldürüldü.

Ağırlıklı olarak savaş, işgal, doğal afet ve fakirliğin had safhada olduğu ülke ve bölgelerdeki yetimlere yardım edildi. Yetimlere bayramlık elbise alınmasının yanı sıra ailelerine de gıda yardımı yapıldı.

Milyonlarca yetim bizleri bekliyor

İslam coğrafyasında son dönemde artan işgaller, iç savaşlar, deprem ve tsunami benzeri doğal afetler sebebiyle yetimlerin sayısında büyük bir artış oldu. 2003 yılında Amerikan işgaline maruz kalan Irak’ta 5 milyon yetim var. Filistin’de de savaşın yetim bıraktığı yüzbinlerce yetim bulunuyor. Afganistan, Pakistan, Lübnan, depremin vurduğu Endonezya Açe, yoksulluğun pençesinde kıvranan Afrika gibi ülke ve kıtalarda milyonlarca yetim yardım bekliyor.

Bazı yetimler, misyoner kuruluşlar ve organ mafyalarının ellerine düşüyorlar.

İHH bu yetimlere sahip çıkmak için sponsor aile sistemini başlattı. Bu sistemle Türkiye’deki bir aile her ay 70 TL ile istediği ülkeden bir yetimin bakımını üstlenebiliyor. Vakfımız sponsor aile sistemi çalışmasıyla Filistin, Irak, Lübnan, Endonezya Açe ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere farklı ülkelerden 13 bin yetimin sürekli bakımını üstlenmiş durumda. Ancak milyonlarca yetimin olduğu göz önüne alındığında bu çalışmanın büyütülmesi ve daha fazla yetime el atılması gerçeği ortaya çıkıyor. İHH bu konuda hayırsever halkımızın desteğini ve duyarlılığını bekliyor.

Bir çocuk da sen giydir

Öte yandan Adana’da “Bir Çocuk da Sen Giydir” çalışması çerçevesinde 500 yetim çocuk giydirildi. İHH Başkan Vekili Yavuz Dede, “Sadece ilk üç günde 400 çocuğu giydirdik. Hedefimiz 1000 çocuğu bu sistemle giydirmek. Bu sistemi diğer illerimizde de uyguluyoruz. Evlerinden alınan çocuklar, önceden belirlenmiş mağazalarda kıyafetlerini ve ayakkabılarını aldıktan sonra tekrar özel araçlarla evlerine bırakılıyorlar” dedi. 
Bir yetimi giydirme bedeli 50 TL’dir

Yetimleri giydirme çalışması devam ediyor. Daha fazla yetimin giydirilmesi, daha fazla yetimin bayrama mutlu girmesi için hayırseverlerin desteği bekleniyor. Ayakkabı, çorap, alt ve üst kıyafet dahil bir yetimi giydirme bedeli 50 TL’dir. Siz de 50 TL’lik bir bağışla bir yetime bayramlık elbise alabilirsiniz.

 

Etiketler : #6   #bin   #yetime   #bayramlık   #elbise   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN