ABD, 1 günde Irak ve Suriye'de en az 500 sivili katletti

ABD ve müttefiklerinin Musul ve Rakka'ya yönelik saldırılarında çok sayıda sivil can kayıpları yaşanıyor.

24-03-2017


İşgalci ABD'nin öncülük ettiği koalisyon uçakları Rakka'nın batı kırsalında bulunan El-Mansure şehrinde bir okulu hedef aldı. Bu bölgede 50 aile yaşıyordu ve bu saldırıda şimdiye kadar 200'den fazla sivil katledildi.

Yerel kaynaklar Amerika savaş uçaklarının Rakka'nın 30 kilometre gerisinde bulunan El-Badiye Ed-Dahiliye okuluna saldırdığını ve bu okulda Rakka, Halep ve Palmira'dan yaklaşık 50 mülteci ailenin yaşadığını açıkladı.

Muhaliflere bağlı web sitelerinden Beledi, bu saldırıda 200'den fazla sivilin öldürüldüğünü ve onlarca kişinin de yaralandığını ve yararlılarının birçoğunun durumunun ağır olduğunu açıkladı.

MAKTUL SAYISI ARTABİLİR

Rakka şehrinin batısında bulunan Tabka'da PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG ve Amerikan güçlerinin IŞİD'e yönelik saldırıları devam ediyor.

Yerel kaynaklar yaralıların tedavisi için hastanelerin bulunmaması nedeniyle ölü sayısının artabileceğini belirttiler.

Öte yandan Irak'ın Musul kentinin batısında düzenlenen hava saldırılarında 43 sivilin "yanlışlıkla" öldürüldüğü bildirildi.

ABD destekli Bağdat hükümetine bağlı orduda görevli Yüzbaşı Cabbar Hüseyin, güvenlik güçlerinin, "Musul Cedide" bölgesinde dün düzenlenen hava saldırısı sonucu 43 sivilin enkaz altında kaldığını söyledi.

BODRUM KATINDA SAKLANAN SİVİLLER DE ÖLDÜ

Rudaw televizyonunun haberine göre, Musul'da dün meydana gelen hava bombardımanı sonucu 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği iddia edilirken, ölenlerin bir bölümünün bir evin bodrum katına saklanan siviller olduğu ifade edildi.

Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından, ABD'nin bölgedeki hava saldırılarına yoğunluk verdiği ve bu saldırılarda yaşanan sivil can kayıplarında önemli bir artışın yaşandığı gözleniyor.

(Mepa News)

Etiketler : #ABD   #   #1   #günde   #Irak   #ve   #Suriye'de   #en   #az   #500   #sivili   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN