ABD Başkanı adayı danışmanı: İslam yok edilsin

ABD Başkan adayı John McCain'in danışmanı Evangelist papaz Parsley, 2005'te yazdığı bir kitapta İslamı ortadan kaldırmak için ABD'ye yeni bir haçlı seferi başlatması çağrısında bulundu.

13-03-2008


Ohio'da ABD Cumhuriyetçi parti başkan adayı McCain'in Ohio'daki başlıca dostu ve ruhani danışmanı Televangelist (televizyonlarda vaaz veren evangelist) Rod Parsley, İslam'ın 'yanlış bir din olduğu' iftirasında bulunarak 'İslam'ın ortadan kaldırılması' çağrısında bulundu.

Senatör John McCain, Hıristiyanlara İslamı ortadan kaldırmak için İslam dinine karşı savaş açılması çağrısı yapan Ohio mega kilise papazı Parsley'i tebrik etti.

26 Şubat'ta Cincinnati'deki seçim kampanyasında McCain, Columbus Dünya Hasat Kilisesi papazı Rod Parsley ile birlikte boy gösterdi. Miting sırasında McCain, evangelist Parsley'i 'ruhani rehber' olarak tanıttı.

Rod Parsley, 12 bin üyesi olan bir Evangelist grubun lideri. Temel dini görüşlerini anlattığı bir kaç kitap yazdı.

Parsley "2005 Silent No More" (2005 Susmak Yok) adlı kitabının bir bölümünün başlığına "Islam: The Deception (hile) of Allah" yazdı.

Kitabın bu bölümünde İslam ve Hıristiyan medeniyeti arasında bir savaş olduğu "uyarısında" bulundu. İslam'ın Hıristiyan dini karşıtığı olduğunu yazan Parsley, ABD'ye İslamı ortadan kaldırmak için yeni bir haçlı seferi başlatması çağrısında bulundu.

McCain'in Parsley'in kilisesi ile ilişkisi siyaseten büyük öneme sahip. 2004'te Parsley'in kilisesi, Hıristiyan fundamentalist oyların George W. Bush'a akması için yaptığı çalışmalarla tanındı. (Dünya Bülteni)

Etiketler : #ABD   #Başkanı   #adayı   #danışmanı:   #İslam   #yok   #edilsin   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN