ABD'de İslam korkusu yaymak için 40 milyon dolar

Amerika’da İslam düşmanlığı oluşturmak için yılda 40 milyon dolar harcanıyor.

14-10-2012


Michigan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Juan Cole, sağcı grupların Amerika’da İslam korkusunu yaymak için ciddi çaba sarf ettiğini söyledi.Özellikle orta-batı eyaletlerindeki küçük kasabalarda tüm Müslümanların potansiyel katiller olduğu yalanına inanıldığını ifade eden Juan Cole, İslam karşıtı söylemlerin yayılmasına çaba gösteren topluluklara yılda 40 milyon dolar aktarıldığını dile getirdi.

 

11 Eylül saldırılarının Amerikalılar üzerinde büyük travma etkisi yaptığını vurgulayan Cole, İslam’ın gerçekten ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmak yerine oluşturulan ‘İslamcı terörist’ algısıyla yetindiğini dile getirdi. Cole, “Ama bunlardan daha önemlisi önce Amerikalıları İslam’la korkutan daha sonra da onları İslam’dan korumayı vaat eden siyasi çıkar elde eden sınıfın etkisi.” dedi. Cole, Cumhuriyetçi Parti içindeki bazı kesimlerin bunlar arasında olduğunu öne sürdü.

 

Amerika’da Müslümanlara karşı en katı tavrın Envanjeliklerden geldiğini ifade eden Cole, “Bunun, Afrika’da misyonerlik faaliyetleri yaparken rakip olarak ‘Müslüman misyonerler’ ile karşı karşıya gelmelerinden kaynaklandığını düşünüyorum.” dedi.

 

(Kaynak: TRT Haber)
 

Etiketler : #ABD'de   #İslam   #korkusu   #yaymak   #için   #40   #milyon   #dolar   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN