ABD'de liman işçilerinden siyonist işgal gemisine grev hattı

ABD'de Oakland limanındaki liman işçileri, liman dışında protesto düzenleyen eylemcilerle birleşerek bir siyonist işgal kargo gemisinin yükünü boşaltmayı reddetti.

23-06-2010


Mavi Marmara'ya kanlı saldırı sonrası dünyadaki muhalif hareketlerin siyonist işgale karşı yükselen protestoları hız kaybetmeden devam ediyor. Dünyanın her coğrafyasında gerek Gazze'deki boykota gerekse Filistin topraklarındaki işgale dikkat çekmek için mücadele eden muhalif hareketler ve Filistin halkıyla dayanışma grupları, tüm imkanları ve fırsatları zorluyorlar.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Oakland limanındaki işçilerin, İsrail kargo gemisinin yükünü boşaltmayı reddetmesi bu durumun son örneği oldu. Kentteki çeşitli sosyalist gruplar, sendikalar ve Filistin’le dayanışma hareketleri, İsrail’in Gazze yardım konvoyuna saldırısını ve yaptığı katliamı protesto etmek üzere ortak bir eylem kararı alarak, İsrailli Zim gemi şirketine ait bir kargo gemisini limana yanaştırmama hedefiyle harekete geçtiler.

Yüzlerce gösterici, geminin limana yanaşması beklenen Pazartesi gününün sabah saatlerinden itibaren liman dışında bir “grev hattı” örerek eylemi başlattı. Liman işçileri, gemi geldiğinde yükünü boşaltmama kararı aldılar ve eylemcilerin kararını destekleyeceklerini açıkladılar. Eylemciler, liman işçilerinin kararını alkışlarla karşıladılar.

(İslam ve Hayat / Time Türk)

Etiketler : #ABD'de   #liman   #işçilerinden   #siyonist   #işgal   #gemisine   #grev   #hattı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN