ABD, İran ile çalışan Çin şirketlerine baskı uyguluyor

Washington yönetimi tarafından dün alınan karar ile İran’ın en önemli petrol tedarikçisi bir Çin şirketine yaptırım uygulanmaya başlandı

13-01-2012


ABD yönetiminin İran’ı uluslararası alandan izole etmek için yürüttüğü baskı siyasetine bir yenisi daha eklendi. Washington yönetimi şimdi de Çinli şirketlere baskı uygulamaya başladı.

Washington’un şimdiki hedefi İran ile ticaret yapan Çinli şirketler. Bu şirketlerden biri de Zhuhai Zhenrong Corp. adlı Çin firması. ABD tarafından dün yapılan açıklamada, Zhuhai Zhenrong Corp’un İran ile ticaret yapması gerekçe gösterilerek bu şirkete karşı yaptırım uygulama kararı alındı. Washington, Çin şirketine yaptırım uygulayarak İran Merkez Bankası’na yönelik baskılarını arttırmak istiyor.

ABD’nin bu şirketler baskı uygulaması Tahran yönetimini uluslar arası arenadan tecrit etmenin bir parçası olarak görülürken; Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Bu yaptırımlar İran’a karşı amacın ulaşılmasında önemli bir adımdır” denildi.

Daha önce de Washington, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Singapore’s Kuo Oil Pte Ltd ve FAL Oil Company Ltd. şirketlerine yaptırım uygulamıştı.

 

(Kaynak: Dünya Haber)

Etiketler : #ABD   #   #İran   #ile   #çalışan   #Çin   #şirketlerine   #baskı   #uyguluyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN