ABD'nin İhvanı Müslimin ile görüşmesi gerçekleşti

İhvanı Müslimin ile Amerika arasında ilk üst düzey görüşme, dün gerçekleştirildi. Görüşmede, Mısır’ın ekonomisinden Mısır’da kurulacak yeni hükümetin bölgesel ve uluslararası siyasete dair bakış açısına kadar bir çok konu ele alındı.

12-01-2012


Amerika Dışişleri Bakanı Yardımcısı Çarşamba akşamı, İhvanı Müslimin Cemaati liderleriyle Kahire'de bir araya geldi. Görüşmeye Amerika adına ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns ve İhvanı Müslimin adına ise Hürriyet ve Adalet Partisi Başkanı Muhammet Morsi katıldı.

Mübarek sonrasında icra edilen ilk seçimlerde % 45 oy alan İhvanı Müslimin ile Amerika arasında ilk üst düzey görüşme, dün gerçekleştirildi. Görüşmede, Mısır’ın ekonomisinden Mısır’da kurulacak yeni hükümetin bölgesel ve uluslararası siyasete dair bakış açısına kadar bir çok konu ele alındı.

Amerika Dışişleri Bakanı Victoria Nuland, İhvan yetkilileriyle gerçekleşen görüşmenin, Burns'un Mısırlı siyasi şahsiyetlerle yaptığı görüşmeler kapsamında gerçekleştiği söyledi. Nuland "Bu ziyaret, Amerika'nın Mısır Hükümetinin bundan sonraki süreçte insan ve kadın haklarını koruması, dinler arası hoşgörüyü sağlaması ve İsrail’le arasındaki anlaşmalara bağlı kalması hususundaki kanaatlerimizi pekiştirme amacıyla Mısır’a yapılan ziyaret kapsamında gerçekleştirildi” dedi. 

Amerikan kaynaklarına göre Burns ile Morsi, uluslararası toplumun devrimden sonra ekonomisi sarsılan Mısır’a nasıl destek vereceği üzerine görüş alışverişinde bulundu. Amerikalı yetkili Morsi’ye “Biz, demokratik Mısır’la uzun soluklu ilişkiler içinde olmak istiyoruz. Bundan dolayı halk tarafından seçilen hükümetle iş birliği içerisinde olacağız. Bunu Mısır demokrasisini güçlendirmek ve Mısır ekonomisini kalkındırmak için yapmak istiyoruz" dedi.

Amerika tarafından İhvan-ı Müslimin’e verilen mesaj ise şöyle: Biz, sizin hükümetinizle beraber çalışmak istiyoruz. Biz, sizin tarafınızdan kabul edilen faydalı bir ortaklık istemekteyiz. Temel hedefiniz olan ekonomik kalkınmayı gerçekleştirirken yanınızda olmak istiyoruz. Siz, insan hak ve hürriyetlerine saygı gösteren, bölgede barışı destekleyen bir hükümet kuruyorsunuz.”

(Kaynak: İsra Haber)

Etiketler : #ABD'nin   #   #İhvanı   #Müslimin   #ile   #görüşmesi   #gerçekleşti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN