ABD savaş uçakları Esed için İdlib'deki direnişçileri vurdu

ABD'nin düzenlediği hava saldırısında Nusret Cephesi, Ahraruş Şam ve İslami Cephe karargahları hedef alınırken, 8'i Türkiyeli olmak üzere 17 direnişçi katledildi.

21-05-2015


Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi tarafından yapılan açıklamada, ABD güçlerine ait savaş uçaklarının İdlib’in Harm beldesinde Nusret Cephesi`nin karargâh ve mühimmat depolarına hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Saldırıda çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ve ABD’nin Bab Hava sınır kapısı yakınlarını da bombaladığı vurgulandı.

Bölgedeki yerel aktivistlerden Mustafa Ebu Latif yaptığı açıklamada, Harm beldesinde Nusret Cephesi’ne ait 2 mühimmat deposunun saldırılar sonucu infilak ettiğini söyledi.

İŞTE ABD'NİN VURDUĞU BÖLGE:

Patlama nedeniyle çevrede bulunan 4 çocuğun yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını ve birçok yerleşim yerinde hasarın meydana geldiğini anlatan Ebu Latif, “Koalisyon güçlerinin saldırıları ve mühimmat depolarının patlaması sonucunda yıkılan evlerin enkazından iş makineleri yardımıyla ölü ve yaralılar çıkartılıyor” dedi.

İdlib’in Sarmede, Baki, Kefr Direyn ve Kafr Tahrim beldelerinin de hava saldırılarına maruz kaldığının altını çizen Ebu Latif, Türkiye sınırındaki Bab Hava sınır kapısı yakınlarında bulunan Nusra Cephesi’ne ait karargâhların da bombalandığını bildirdi.

8 TÜRKİYELİ DE HAYATINI KAYBETTİ

İlk saldırıda Nusret Cephesi'nin İdlib'teki bazı askeri merkezleri hedef alındı. Vurulan yerler arasında Türkiyeli savaşçılara ait askeri merkez de bulunuyor. Yerel kaynaklar ABD hava saldırısında 8 Türkiyeli direnişçinin hayatını kaybettiğini duyurdular.

17 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İlk belirlemelere göre ABD hava saldırısında 17 kişi hayatını kaybetti 30'dan fazla kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin arasında sivillerde bulunuyor.

İSLAMİ CEPHE’YE DE SALDIRDILAR

İslami Cephe’nin basın sorumlularından Mustafa Sultan da, koalisyon güçlerinin İslami Cephe’ye bağlı İdlib’in Sermede beldesindeki Şeri Heyet binasına düzenlediği saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu duyurdu.

Bilindiği üzere ABD önceliğindeki koalisyon güçleri, daha önce de İdlib ve Halep’te Fetih Ordusu’nu hedef alan saldırılar düzenlemişti.

Ahraru'ş Şam İslami Hareketi, İslam Ordusu, Şam el İslam, Nusra Cephesi, Türkmenistan Muhacirleri ve Suriye Türkmenlerinin oluşturduğu Sultan Murad Tugayı birliklerinden oluşan Fetih Ordusu Esed rejimine büyük darbe vururken, İdlib’i Esed’in elinden almış ve Halep’in fethi için de hazırlanıyordu. 

Nusret Cephesi ABD'nin hava saldırısı üzerine bir açıklama yayınladı:

Mücahitlerin ardarda kazandığı zaferler, Mastume ve Karmid fethi başarıları Esed'e olanca desteğe rağmen, rejimin asıl merkezi olan sahilden önceki son kalesi olan Eriha'ya doğru ilerlemesi koalisyonu çileden çıkardı.

Koalisyon buna tahammül edemeyerek, bölgenin önemli denge unsurlarından rejimi korumak için harekete geçti, bunun için Idlip'te Tevvame bölgesindeki mücahitlerin merkezini ve çevresindeki halkın evlerini sivil yaşlı çocuk önemsemeden vurdu.

Ayrıca Kunsufra'daki bir merkezi daha vurdu. Vurulan iki merkez de mücahitlerin arka hatlarını besliyordu.

Bu saldırı uluslararası toplumun, Batının gerçek yüzlerini ortaya çıkartmıştır. Suriye meselesi ile nasıl bir dayanışmaları olduğu bellidir.

Nusret Cephesi olarak sabır ve sebatla yolumuza devam edeceğiz. Haddi aşanlarin zulmünü kaldırıp Allah'ın şeriatını hakim kılana dek.

Şam ehlinden talebimiz sadece samimi bir dua ile de olsa mücahit evlatlarının yanında durmalarıdır. 

Bombalamalar bizi yıldıramayacaktır.

Etiketler : #ABD   #savaş   #uçakları   #Esed   #için   #İdlib'deki   #direnişçileri   #vurdu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN