ABD Suriye ve Irak'taki katliamları için yeni komutanlık kurdu

Amerikan ordusu, Suriye ve Irak operasyonlarının yönetileceği yeni bir komutanlık kurdu

06-12-2014


ABD ordusu, Suriye ve Irak'taki operasyonları yönetmek için ayrı bir komutanlık kurduğunu duyurdu. Yeni kurulan komutanlığın, Birleşik Müşterek Görev Kuvvetleri-İç Operasyon Çözümleri gibi alanlardan sorumlu olacağı belirtildi. Komutanlığın bu görevlerinin Suriye ve Irak için belirlendiği kaydedildi. 

Komutanlığın başına Korgeneral James L. Terry'nin getirildiği belirtildi. Komutanlığın Ortadoğu'daki operasyonları da yöneteceği kaydedildi.

Korgeneral Terry'nin dün sabah yeni kurulan komutanlıkla ilgili basına detaylı bir açıklama yapması bekleniyordu. Ancak açıklama, ABD Başkanı Barack Obama'nın, ABD Savunma Bakanlığı için adayının Ashton B. Carter olduğunu açıklama kararından dolayı daha sonraki bir tarihe ertelendi. 

Terry'nin operasyonları Ortadoğu'daki bir üsten yöneteceği belirtildi ancak hangi ülke olduğuna yönelik bir bilgi verilmedi. ABD'nin, Irak'ın başkenti Bağdat ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil ve Irak'a komşu olan Kuveyt'te üsleri bulunuyor. 

ABD'nin yeni kuracağı komutanlığın görevleriyle ilgili fazla detay belirtilmedi. ABD Ağustos ayından bu yana Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı yüzün üzerinde hava saldırısı düzenledi. Yeni komutanlığın bu saldırıları aynı şekilde devam ettirip ettirmeyeceği ya da başka bir strateji uygulayıp uygulamayacağı Korgeneral Terry'nin açıklamarında belli olacak.

Etiketler : #ABD   #Suriye   #ve   #Irak'taki   #katliamları   #için   #yeni   #komutanlık   #kurdu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN