ABD terörünün taşeronu Almanya

Amerikan yönetiminin insansız hava araçlarıyla (drone) başta Afganistan, Pakistan ve Yemen olmak üzere İslam coğrafyasında 'terörle savaş bahanesiyle' masum sivilleri katlettiği operasyonların Almanya'nın Ramstein kentinden yönetildiği anlaşıldı. Ana kumanda merkezinde çalışan Brandon isimli pilot, drone saldırılarında Almanya'nın çok önemli rol oynadığını söyledi.

05-04-2014


Amerikan insansız hava araçlarının (drone) 'terör ile savaş bahanesiyle' İslam coğrafyasında sivillere yönelik düzenlediği saldırılarda Almanya'nın oynadığı rolün şimdiye kadar bilinenden çok daha önemli olduğu ortaya çıktı. Alman basınında yeralan haberlerde başta Afganistan, Pakistan ve Yemen olmak üzere Ortadoğu ve Afrika'daki Müslüman ülkelerdeki sivillere yönelik düzenlenen uluslar arası hukuka aykırı insansız hava aracı (drone/IHA) saldırılarına ait görüntülerin, Almanya'daki bir Amerikan askeri üssünde incelendiği ve istihbarat bilgilerinin karşılaştırıldığı bildirildi. Drone saldırılarının gerçekleşebilmesi için Ramstein şehrindeki üssün aktarma merkezi olarak kullanıldığı belirtildi.
 
SADECE AFRİKA DEĞİLMİŞ
 
Şimdiye kadar yalnızca Afrika'ya yapılan drone saldırılarının Almanya üzerinden yönlendirildiği biliniyordu. Geçen yıl Alman NDR kanalı ve Süddeutsche Zeitung gazetesinde çkan haberlere karşı ABD Devlet Başkanı Barak Obama, Almanya'nın drone saldırıları için çıkış üssü olarak kullanılmadığını söylemişti. Berlin de daha önce Almanya'daki üslerin drone saldırıları için kullanılmadığına dair ABD'den teminat aldığını belirtmişti. Ancak araştırmalar sonucu Ramstein kentinin Yemen, Pakistan, Afganistan ve diğer ülkelerde de yapılan drone saldırılarında çok önemli ve merkezi bir rol oynadığı ortaya çıktı.
 
ALMANYA'SIZ İMKANSIZ
 
Alman basınında çıkan haberlerde, drone'ları uzaktan kumanda eden eski bir Amerikan pilot Brandon Bryant'ın ifadelerine yer verildi. Bryant, tüm drone saldırılarının Almanya'sız imkansız olduğunu belirterek, operasyon bölgelerindeki sinyallerin, Amerika çok uzakta olduğu için Almanya'ya gönderildiğini ve buradan kablolu sistemle ABD'ye gönderildiğini söyledi. Bu bilgilerin Amerikan Ordusunun özel belgelerinde de yeraldığı belirlendi. Bryant'ın itirafları yabancı basında, ABD'nin gizli diplomatik yazışmalarını sızdıran Wikileaks'e benzetilerek 'doneleaks' diye niteleniyor.
 
Drone-leaks!
 
Amerikalı pilot Brandon Bryant'ın IHA saldırılarına dair itirafları basında, ABD'nin gizli yazışmalarını sızdıran Wikileaks'e benzetilerek 'doneleaks' diye niteleniyor.
 
Beş ölüm birliği
 
Geçen yılın Şubat 'tan Ramstein'daki 'Distributed Ground System 4' (DGS-4) isimli bir birlik, drone'lardan alınan görüntüleri istihbarat bilgileriyle karşılaştırıyor. Bilgiler MIRC isimli chat programıyla Amerika'daki drone pilotlarına gönderiliyor. Drone bilgilerini bu şekilde değerlendirerek ABD'ye gönderen dünyanın değişik ülkelerinde toplam beş adet DGS birliği bulunuyor.
 
(Yeni Şafak)

Etiketler : #ABD   #terörünün   #taşeronu   #Almanya   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN