ABDli müslümanlardan Şeri Hukuk kampanyası

Şeri hukuka karşı ardarda yasaklama kararlarının alındığı Amerika'da müslümanlar, bu hukukun hayatlarındaki yerini anlatmak için büyük bir kampanya başlattı

02-03-2012


Amerika'da müslümanların özel hayatlarını ilgilendiren konularda Şeri hukuk kurallarını kullanmalarına yönelik hakkın kısıtlanması yeni bir kampanya başlatılmasına neden oldu. 

Ülkedeki bir çok eyalette Şeri hukuku yasaklayan yasalar hazırlanmasının ardından, Amerikalı Müslümanlar bu hukukun hayatlarını nasıl etkilediği ve uygulanmasına yönelik konuları açıklamak üzere multi-milyon dolarlık bir kampanya başlattı.

New York merkezli grup Kuzey Amerika İslam Çemberi, Şeri hukuk konusundaki yanlış inanışları açıklamak amacıyla Din Özgürlüğü Savunma Kampanyası adıyla 3 milyon dolarlık bir girişim başlattı.

Kampanya çerçevesinde billboard, TV ve radyolarda tanıtım reklamları yer alacak, Müslüman akademisyenler ve aktivistler tarafından üniversite kampüslerinde seminerler verilecek, New York, Los Angeles ve Chicago dahil 25 büyük şehirde belediye binalarında halka açık bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. 
Kampanya için bilgilendirme amaçlı bir internet sitesi ve telefon hattı da oluşturuldu.

Kuzey Amerika İslam Çemberi Başkan Yardımcısı Naim Baig, "İslamafobik küçük bir azınlık Şeri hukuk yasakları için bastırıyor ama girişimler ana akım haline gelmeye başladı. Şimdi, Newt Gingrich ve Rick Santorum gibi başkan adayları şeriattan bahsediyor" dedi.

"Biz olayı sadece şeri hukuk meselesi değil daha geniş anlamda dini özgürlük sorunu olarak görüyoruz" şeklinde konuşan Baig, Şeri hukuk derken günde beş defa namazdan Ramazan orucuna, domuz eti ve alkol yasağından boşanma, defin ve miras kurallarına uzanan geniş bir alanın kastedildiğini hatırlattı.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #ABDli   #müslümanlardan   #Şeri   #Hukuk   #kampanyası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN